На Одещині сімейна пара кілька років тримала у рабстві близько сотні людей

На Одещині сімейна пара кілька років тримала у рабстві близько сотні людей

Фото
Укрінформ
Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва слідчими СУ ГУНП в місті Києві завершено досудове розслідування щодо 12 учасників злочинної групи, які кілька років утримували у неволі на Одещині біля сотні людей, примушуючи їх до тяжкої праці.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

“Як встановлено у ході досудового розслідування, замовниками "живого товару" виявилася сімейна пара — громадянин Грузії і громадянка України – власники сільськогосподарського підприємства, розташованого в Одеській області”, - йдеться в повідомленні.

Упродовж 2015-2018 років на центральних залізничних вокзалах Києва, Одеси, Миколаєва та інших міст найняті ними вербувальники підшуковували осіб, які перебували в уразливому стані та не мали постійного місця проживання.

Зловмисники пропонували їм роботу неподалік Києва із зарплатою від 200 до 500 гривень в день, безкоштовне житло та харчування.

Однак, замість цього завербованих людей доставляли на Одещину, де по приїзду до місця призначення у завербованих робітників відбирали паспорти та мобільні телефони. Потім їх поселяли у барак, де у кожній кімнаті в нелюдських умовах проживали до 15-20 людей, як чоловіки, так і жінки.

При цьому потерпілі постійно піддавалися фізичному та психологічному насильству з боку охоронців. Робітників, які відмовлялися працювати або намагались втекти, жорстоко били в присутності інших робітників задля недопущення таких інцидентів надалі.

За результатами кількамісячної оперативної розробки, проведеної столичною прокуратурою спільно з Нацполіцією, членів злочинної групи вдалося встановити та затримати.

Під час досудового розслідування встановлено 82 потерпілі особи.

На даний час у кримінальному провадженні потерпілими заявлено цивільні позови на загальну суму понад 2, 3 млн гривень.

Читайте також: Британський суд виніс вирок вісьмом громадянам Польщі за торгівлю людьми

На майно зловмисників накладено арешт, серед якого 12 автомобілів та 1 мільйон гривень, вилучених при проведенні обшуку.

На даний час завершено ознайомлення сторін з матеріалами кримінального провадження та обвинувальний акт спрямовано до Солом’янського районного суду.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-