Найкраща контрпропаганда – це правда: у Львові провели тренінг для ЗМІ

Найкраща контрпропаганда – це правда: у Львові провели тренінг для ЗМІ

Укрінформ
Держкомтелерадіо та ТОВ «Євромедіа Компані» провели у Львові для регіональних засобів масової інформації та представників громадськості семінар-тренінг «Гібридна агресія: розпізнати та попередити».

Як повідомляє пресслужба комітету, у заході взяли участь близько 30 журналістів та громадських активістів із Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко заявив, що метою семінару є надати журналістам «певний інструментарій для протидії гібридній агресії. Але однією з ключових тез є твердження, що найкраща контрпропаганда – це правда», - підкреслив він.

Також Наливайко зауважив, що тема «гібридних загроз» є актуальною і обговорюється на міжнародному рівні. У різних країнах фіксуються численні випадки масових кампаній з дезінформації, спрямовані на підрив безпеки, громадського порядку та мирних демократичних процесів. Водночас разом із розробкою ефективних інструментів для захисту демократії від «інформаційної зброї» як ніколи необхідним є збереження свободи слова та свободи засобів масової інформації.

Наливайко додав, що Держкомтелерадіо другий рік поспіль забезпечує виконання плану заходів із реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017 — 2020 роки.

Читайте також: Томіленко: Слухань у Раді про безпеку журналістів не було майже 10 років

«При підготовці п’яти запланованих у цьому році семінарів-тренінгів організатори намагалися охопити всі стратегічно важливі регіони України. Вже відбулися семінари в Одесі та Чернігові, наступні будуть у Краматорську та Харкові”, - сказав голова Держкомтелерадіо.

Експерти у сфері євроатлантичної інтеграції та протидії інформаційним загрозам розповіли у своїх виступах про виклики та латентні загрози, що пов’язані з особливостями регіону, про форми та методи ведення гібридної війни спецслужбами РФ та інструменти протидії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-