На Сумщині зустріли звільненого з російського полону моряка

На Сумщині зустріли звільненого з російського полону моряка

Укрінформ
19 вересня у Шосткинській райдержадміністрації Сумської області відбулася зустріч керівництва району зі звільненим з полону військовим моряком, уродженцем села Глазове Богданом Небилицею, його батьком та молодою дружиною.

Про це повідомляє офіційний сайт Шосткинської РДА.

«Зустрічали земляка-героя Віктор Ждаміров, голова Шосткинської районної державної адміністрації, та Віктор Долиняк, голова Шосткинської районної ради. Найперше очільники району передали Богдану прапор Військово-Морських Сил, котрий майорів на будівлі адміністрації з моменту захоплення в полон 24 українських військовослужбовців», - йдеться у повідомленні.

Як відзначив Ждаміров, вся Шосткинщина молилася за моряків.

«Дякую за витримку та мужність всім твоїм побратимам, вдячний родині за виховання справжнього сина України і нехай ніколи не згасає віра у незламність нашої країни. Нехай і сьогодні, в день православного свята (чудо Архістратига Михайла, яке трапилося в Хонах - ред.), і повсякчас тебе оберігає покровитель моряків Святий Миколай» - звернувся до Ждаміров до Небилиці та подарував йому ікону.

Читайте також: На Херсонщині зустріли моряків, які повернулися з російського полону

Голова ж райради Долиняк передав моряку картину, куплену ним під час проведення акції на підтримку полонених.

«Коли в Шостці презентували виставку, яка подорожувала містами, звідки родом полонені моряки, охочі долучались до акції підтримки й купували картини. В тебе також є твоя особиста, вона чекала на тебе, і купуючи її, я точно знав, що передам тобі її особисто в руки. Щиро радий бачити тебе здоровим, усміхненим та змужнілим. Тепер вірю, що згодом ця картина висітиме у кабінеті адмірала Небилиці» - зауважив Долиняк.

Як розповіли рідні Богдана, найтяжче було чекали вже в аеропорту, тоді, говорять вони, час для них немов зупинився.

У свою чергу, Небилиця, командир малого броньованого артилерийского катера «Нікополь», розповів про час, який він провів у полоні в Російській Федерації, як зі всіх країн світу полонені моряки отримували листи підтримки. Також Богдан подякував усім, хто підтримував їх у складні часи та не дав зламатися.

Читайте також: На Львівщині зустріли визволеного з російського полону моряка

За його словами, усі 24 звільнених з полону українські моряки мають намір продовжити службу в українських Військово-морських силах.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у РФ співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-