На Львівщині зустріли визволеного з російського полону моряка

На Львівщині зустріли визволеного з російського полону моряка

Фото, відео
Укрінформ
Моряк Андрій Оприско, визволений із російського полону в результаті обміну між Україною та РФ, прибув сьогодні рано-вранці на рідну Львівщину.

Про це повідомила пресслужба міської ради.

У Львові зустріли звільненого після незаконного утримання у РФ моряка Андрія Оприска / Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

"19 вересня у Львові на залізничному вокзалі зібрались представники громадськості та влади міста і області, щоб зустріти матроса Військово-морських сил України Андрія Оприска. Він є одним із 35, хто 7 вересня повернувся після незаконного утримання у Росії", - йдеться в повідомленні.

У Львові зустріли матроса Андрія Оприска / Фото: Львівська міська рада

Як розповів Оприско, в московському СІЗО моряки відчували підтримку співвітчизників.

"Але листи приходили із запізненням, і то не від рідних, а від інших людей. Лютневі листи прийшли десь в серпні. Але ми не зламались. Вони хотіли того, але ми їм на зло спортом займались. Ми знали, чого вони від нас чекали, і робили все навпаки", — сказав під час брифінгу Оприско.

Читайте також: Що відомо про тих, хто повернувся з ув'язнення в Росії

Представники міської влади запросили визволеного моряка на зустріч за кавою до міського голови.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня 2019 року між РФ і Україною відбулося взаємне звільнення утримуваних осіб у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 35 осіб, зокрема 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-