До Одеси прибув швидкісний десантний корабель НАТО

До Одеси прибув швидкісний десантний корабель НАТО

Фото
Укрінформ
Американський транспортно-десантний корабель USNS Yuma зайшов 19 вересня в Одеський морський порт.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в адміністрації порту.

"Корабель USNS Yuma зайшов до порту о 10 годині в супроводі катера Морської охорони Держприкордонслужби. І був пришвартований біля причалу 1-К", - зазначили в адміністрації.

Це другий у цьому році захід корабля в акваторію Чорного моря. Перший відбувся 29 червня, коли команда Yuma доставила в Україну підрозділ американських морських піхотинців, які взяли участь у міжнародному навчанні Sea Breeze-2019.

У пресслужбі ВМС ЗСУ України поки що не коментують мети заходу і термінів перебування в Одесі швидкісного десантного корабля ВМФ США.

Читайте також: Українські курсанти пройшли стажування на кораблі НАТО

Корабель USNS Yuma - експедиційний швидкохідний транспорт класу Spearhead з довжиною корпусу 103 метра і шириною - 28,5 метра. Може взяти на борт 300 морських піхотинців і 550 тонн різного спорядження, в тому числі бойову техніку і танки. Осадка близько 4 метрів, що дозволяє діяти на мілководді.

Чотири дизельні двигуни сумарною потужністю 86 тисяч кінських сил здатні розігнати корабель до 43 вузлів (80 км / год). Повна водотоннажність 2400 тонн. На борту корабля є вертолітний майданчик.

Фото: dumskaya.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-