У Дніпрі в День міста встановили новий рекорд карнавальної ходи «I love Dnipro»

У Дніпрі в День міста встановили новий рекорд карнавальної ходи «I love Dnipro»

Фото, відео
Укрінформ
У Дніпрі в День міста встановили новий рекорд карнавальної ходи «I love Dnipro».

Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

«У карнавальній ході на День міста «I love Dnipro» взяли участь 13 337 осіб. Це новий рекорд для Дніпра. Усі учасники карнавалу пройшли колоною центром міста від площі Героїв Майдану до Фестивального причалу», - йдеться в повідомленні.

Відкрили карнавал учасники Всеукраїнського фестивалю духових оркестрів «Dnipro Spirit of orchestras», за ними проїхала колона байкерів, смарт-автівок та велосипедистів. Люди йшли у різноманітних костюмах, також було понад десяток карнавальних рухомих платформ.

Читайте також: Що б ми не святкували, пам'ятаймо наших захисників — Зеленський

Як відзначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов, таких масових карнавалів ще не було.

«Ми хочемо, щоб ця хода стала брендовою фішкою святкування Дня міста. Ми виховуємо карнавальну культуру. Ми бачимо карнавал як масштабний захід, що складається безпосередньо з самої ходи і ще п’яти сценічних майданчиків, де також проходять цікаві виступи. Це і битва хорів, і демонстрації талантів творчих колективів міста, і сімейний пікнік, а також рок-фестиваль. Новинкою цього року ми зробили водне шоу», - розповів Хорошилов.

У Дніпрі на День міста відбулася карнавальна хода / Фото: Микола М'якшиков. Укрінформ

Для учасників карнавальної ходи підготували грошові призи. Зокрема, 50 тис. грн вручать колоні, яка зможе продемонструвати найбільш ефектне і гармонійне поєднання ідей карнавальної ходи, ще 50 тис. грн отримає краща карнавальна платформа. Ці суми вручатимуть лише за умови реєстрації колективів. За найкращий карнавальний костюм будь-який учасник зможе виграти 10 тис. грн, таку ж суму підготували для тих, хто краще представить транспортний засіб, що рухається.

Обирати переможців буде зіркове журі, серед них – хореограф, професор кафедри Київського університету ім. Б. Грінченка, член Національної спілки хореографів України, суддя проєкту «Танці з зірками», народний артист України Григорій Чапкіс; танцюрист, член журі проєктів «Танці з зірками», «Ліга Сміху», «Танцюють всі!», «Україна має талант», «Модель XL» Владислав Яма; танцюрист, дворазовий чемпіон України, чемпіон Азербайджану, чемпіон Туреччини зі спортивно-бальних танців, фіналіст телешоу «Танці з зірками» Максим Єжов, а також модель, акторка телесеріалу «Школа» Єлизавета Василенко.

Читайте також: Зеленський “шокований” тим, що досі жодна комісія не перевірила ремонт мосту у Дніпрі

Окрім самої ходи, карнавал «І love Dnipro» включає різні сценічні майданчики. Серед них – музичний рок-фестиваль «Dnipro Rock-2019». На сцені у парку Воронцова виступали різні гурти та виконавці: Ксенiя Башибулар та «La La Band», «TremTilo», «Yangely», «Vocation Band», «Кiмната Гретхен», Ксенія Бридж та «Royal Flush Band». Спеціальний гість фестивалю – гурт «TARTAK».

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Президент України Володимир Зеленський перебував з робочою поїздкою в Дніпропетровській області, де він представив нового голову ОДА Олександра Бондаренка, а також проінспектував відремонтований Новий міст та повідомив, що спеціальна комісія проаналізує і прийме об’єкт. Також Президент взяв участь у відкритті турніру «Найсильніша людина України – 2019» у рамках святкування Дня міста у Дніпрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-