Зеленського просять не призначати Гайдая першим заступником глави Закарпатської ОДА

Зеленського просять не призначати Гайдая першим заступником глави Закарпатської ОДА

Укрінформ
Закарпатські депутати у колективному зверненні просять президента Зеленського не призначати першим заступником голови Закарпатської ОДА Сергія Гайдая. Натомість закликають знайти людину із "більш високими моральними та діловими якостями".

Звернення опубліковане на офіційному сайті Закарпатської обласної ради.

"Днями в Закарпатській обласній раді відбулося засідання погоджувальної ради депутатських фракцій, на якому, окрім іншого, було вирішено звернутися до Вас, Володимире Олександровичу, з проханням підібрати на посаду першого заступника голови Закарпатської ОДА людину з більш високими моральними та діловими якостями, оскільки рівень підготовки та життєві принципи Сергія Гайдая, який вже працював у Закарпатській області кілька років, не відповідають задекларованим Вами високим стандартам керівних кадрів державної служби", - йдеться в повідомленні.

Депутатів Закарпатської обласної ради обурило те, що днями в ЗМІ було розповсюджене інтерв’ю Сергія Гайдая, який, посилаючись на Президента, оголосив про попереднє рішення призначити його першим заступником голови Закарпатської обласної державної адміністрації.

Читайте також: Зеленський представив нового голову Рівненської ОДА

Як повідомляється, звернення про непризначення Гайдая підписане керівниками та уповноваженими представниками всіх наявних в обласній раді депутатських фракцій і груп.

Сергій Гайдай у вересні 2015 року прийшов у команді Геннадія Москаля на посаду глави Мукачівської РДА. Був зі скандалом звільнений Москалем влітку 2018 року, судився, але на посаді так і не поновився.

У липні 2019 року, після призначення Ігора Бондаренка головою Закарпатської ОДА, Гайдай почав з’являтися на подіях за участі голови ОДА, як радник голови Закарпатської облдержадміністрації.

9 вересня Бондаренко своїм наказом звільнив Гайдая з посади радника голови. Наказ про звільнення підписано відповідно до пункту 3 статті 92 Закону України "Про державну службу" та пункту 9 статті 36 Кодексу законів про працю України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-