Опалювальний сезон у Миколаєві під загрозою через борги теплоенерго

Опалювальний сезон у Миколаєві під загрозою через борги теплоенерго

Укрінформ
Опалювальний сезон у місті Миколаєві може бути під загрозою через борги КП «Миколаївоблтеплоенерго», у тому числі перед енергетиками, які почали відключати об’єкти підприємства від енергопостачання.

Про це йшлося під час пленарного засідання сесії міської ради 9 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Заборгованість населення за тепло наразі становить 85 млн грн. Крім того, за послуги теплопостачання 3 млн грн винне ДП «Миколаївський суднобудівний завод», 700 тис. грн - Миколаївська міськрада, 1 млн грн - КП «Гуртожиток» та низка інших організацій. Також впливає на економічний стан підприємства і різниця в тарифах, яка вже декілька років не погашається з держбюджету», - сказав директор Миколаївоблтеплоенерго Микола Логвінов.

Читайте також: Доля уряду залежатиме від сум у комунальних “платіжках”

Наразі від енергопостачання вже відключено кілька об’єктів, у тому числі й офіс Миколаївоблтеплоенерго. Якщо терміново не погасити 10 мільйонів гривень боргів енергетикам, то ті погрожують відключити ще низку об'єктів, у тому числі й ті, які підкачують воду для Миколаївводоканалу. Отож частина міста може залишитися без води.

Керівництво Миколаївоблтеплоенерго просить депутатів міської ради черговий раз втрутитися і погасити борги з бюджету. Проте на сесії 9 вересня це питання так і не було вирішене.

КП «Миколаївоблтеплоенерго» - одне з двох підприємств, яке забезпечує півмільйонний Миколаїв теплом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-