Миколаївські депутати просять владу передати порт

Миколаївські депутати просять владу передати порт "Ольвія" тергромаді міста

Укрінформ
Депутати Миколаївської міської ради звертаються до Президента України та Кабінету міністрів з проханням підтримати передачу цілісного майнового комплексу ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» територіальній громаді міста Миколаєва.

Відповідне звернення прийнято на сесії міської ради 9 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Громада Миколаєва наполягає на передачі їй цілісного майнового комплексу порту "Ольвія" у комунальну власність з подальшим управлінням за лендлорд-моделлю, за аналогією з кращими європейськими портами», - йдеться у зверненні.

Там також зазначається, що громада міста спроможна забезпечити ефективне використання і розвиток порту, отримавши від цього додаткове джерело доходів для вирішення місцевих інфраструктурних та соціальних проблем.

Наразі річний обсяг надходжень від "Ольвії" до бюджету міста становить 30 млн грн, а потреби на відновлення міської інфраструктури, задіяної у логістиці порту, сягають 3 млрд грн. У разі передачі порту громаді, міський бюджет отримає близько 4 млрд грн вже за перші 5 років.

Читайте також: Електронне урядування зможуть запровадити 50 громад України

Як повідомляв Укрінформ, громада Миколаєва стурбована рішенням Кабміну щодо проведення конкурсу передачі в концесію на 35 років ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» без погодження з місцевими органами самоврядування. Вона побоюється, що прибуткове підприємство приватизують, а місто залишиться наодинці з масою дорожніх та екологічних проблем.

Навесні міська та обласна ради зверталися до центральних органів влади з проханням сприяти у вирішенні питання передачі ДП "Ольвія" у концесію громаді Миколаєва. Але це враховано не було.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-