Голова Закарпатської ОДА озвучив позицію щодо

Голова Закарпатської ОДА озвучив позицію щодо "угорського питання"

Укрінформ
Навколо "угорського питання" на Закарпатті багато провокацій та спекуляцій. Позиція обласної влади щодо цього питання - державницька, і буде лишатися такою.
Про це заявив голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас мультикультурний край, з угорцями у нас чудові стосунки. Втім, мені дуже не подобається, коли пан Брензович (Василь Брензович - голова Товариства угорської культури Закарпаття — ред.) перед виборами піднімає питання про Притисянський округ. Угорське питання на Закарпатті — політичне, навколо нього багато провокацій та спекуляцій. Наша позиція як обласної влади щодо “угорського питання” на Закарпатті — державницька. І вона надалі буде лишатися такою” - заявив Бондаренко.

Разом із тим, Бондаренко відмітив, що в регіоні є люди, котрі не хочуть, аби так відбувалося.

Читайте також: МЗС висловило протест угорському дипломату через заяви про «громадянську війну»

Як повідомлялося, так зване “угорське питання” на Закарпатті виникло з прийняттям Закону “Про освіту”, яким передбачалося збільшення викладання в державних школах нацменшин української мови. Місцеві представники угорської меншини та офіційний Будапешт був проти такої ініціативи України. З приводу цього область неодноразово відвідувала колишній міністр освіти Лілія Гриневич, ексміністр МЗС Павло Клімкін та чинний міністр МЗС Угорщини Петер Сійярто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-