До Дня пам'яті жертв Голокосту на Буковині проведуть міжнародну зустріч істориків

До Дня пам'яті жертв Голокосту на Буковині проведуть міжнародну зустріч істориків

Укрінформ
У Чернівцях з 4 по 7 вересня відбудуться заходи вшанування пам'яті жертв Голокосту на Буковині. За ці дні проведуть меморіальну церемонію, два музичні концерти у філармонії та зустріч істориків України, Росії, Німеччини та Румунії.

Про це повідомляє Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини у пресанонсі, який є у розпорядженні Укрінформу.

"4-7 вересня в Чернівцях відбуватимуться заходи із вшанування пам’яті жертв Голокосту на Буковині. Заходи приурочені 78-м роковинам початку геноциду єврейського населення Буковини в роки Другої світової війни", - йдеться в повідомленні.

В середу, 4 вересня у центральному корпусі Чернівецького національного університету відбудеться зустріч істориків України, Німеччини, Румунії та Росії, а також свідків трагедії Голокосту на Буковині.

Читайте також: У Берліні відкрилася виставка, присвячена жертвам Голокосту в Україні

Наступного дня об 11.00 на єврейському кладовищі відбудеться офіційна меморіальна церемонія за участі послів Німеччини та Румунії, представників посольства Ізраїлю в Україні, німецьких державних і недержавних установ та організацій, українських єврейських організацій, керівництва міста й області, громадських активістів тощо.

Фортепіанний концерт Олексія Ботвінова та вірші Зельми Меєрбаум у виконанні Марини Литвинюк прозвучать 5 вересня у Великій залі обласної Філармонії. Початок о 18:30.

Читайте також: У Львові жертв Голокосту вшанували Ходою пам`яті та життя

Завершить серію заходів із вшанування пам’яті жертв Голокосту на Буковині ораторія “Ілія” Фелікса Мендельсона-Бартольді та концерт хору RathsChor з міста Бремен (Німеччина) разом із музикантами Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової та симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка. Захід відбудеться у суботу, 7 вересня, о 18:30 у Великій залі Філармонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-