На Хмельниччині 32 громади вже отримали ЦНАПи

На Хмельниччині 32 громади вже отримали ЦНАПи

Децентралізація
Укрінформ
Тридцять дві громади Хмельницької області збудували та реконструювали Центри надання адмінпослуг за допомогою Програми U-LEAD з Європою.

Про це розповів директор Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» Сергій Яцковський, повідомляється на сайті Хмельницького ЦРМС.

"Центри надання адміністративних послуг у громадах Хмельниччини будувалися, відновлювалися чи реконструювалися на умовах співфінансування: частину коштів виділяли громади з власних бюджетів, а значну частину фінансувала Програма «U-LEAD з Європою». Загалом, за увесь період громади Хмельниччини подали 35 заявок, з них 32 отримали позитивне рішення, і вже зараз надають якісні послуги місцевим жителям", - зазначив Яцковський.

Читайте також: На Луганщині підписали першу в області міжмуніципальну угоду

За його словами, громади зобов'язані забезпечити приміщення, а Програма U-LEAD з Європою забезпечує ремонт, надає обладнання, меблі, оргтехніку, програмне забезпечення і найголовніше - навчання персоналу: від конфліктології до правил заповнення довідок.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-