Під Харковом проходить масштабне авіашоу

Під Харковом проходить масштабне авіашоу

Фото
Укрінформ
Аси з України та Латвії демонструють майстерність вищого пілотажу на авіашоу VI KharkivAviaFest в Коротичі під Харковом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Три десятки літаків, два вертольота і планер у повітрі та ще два десятки одиниць авіатехніки - на виставці на землі, де серед експонатів - літак-амфібія RC-3 Seabee або "морська бджола" віком 70 років, доставлений в Україну з США, - це так звана матеріальна частина дводенного свята, яке розпочалося до Дня авіації України та Дня знань.

Щодо програми свята 1 вересня за штурвалами повітряних судів будуть демонструвати свою майстерність пілоти Харківського аероклубу імені Валентини Гризодубової - організатора авіашоу, а також гості з Латвії, Києва, Дніпра, Миргорода, Чугуєва, Кіровограда, Житомира, Полтави, Коломиї, Білої Церкві, Сум та інших міст.

Авіашоу VI KharkivAviafest на честь Дня авіації України у Харкові / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

"Відвідувачі - це близько 10 тисяч шанувальників авіації, які зібралися у Коротичі, вже побачили польоти бойового важкого, але надманевреного винищувача Су-27, який прилетів сюди з 831-ї миргородської бригади. Майстерність також продемонстрували пілоти трійки реактивних Л-29, і - вперше на авіашоу - реактивного навчально-тренувального літака Л-39 з Чугуївської авіабригади", - розповів керівник Харківського аероклубу імені Валентини Гризодубової Сергій Філатов.

За його словами, фігури вищого пілотажу сьогодні та завтра виконають літаки Л-29, Су-31, Л-39, Ан-72, Ан-28, Ан-2 та інші, а також параплани та мотопараплани.

"Щодо пілотів-асів, то серед них - колишній військовий пілот Ігор Табанюк із Коломиї, який відомий тим, що навесні екіпаж під його керівництвом за три дні на літаку WT-10 Advantic облетів всю країну і повернувся в Коломию, встановивши рекорд України з максимальної кількості посадок на різних аеродромах протягом трьох днів: 33 аеродроми, більше 3 тисяч км... А ось гість з Латвії Айварс Леїтас на легкому багатоцільовому літаку Tarragon виконав зліт, розворот на 360 градусів, прохід зворотним курсом, політ по колу та посадку. Його полегшений літак розганяється в повітрі до 370 км на годину, може вільно долати відстань не тільки між різними містами, але й регіонами", - додав Філатов.

Читайте також: У Харкові відкрили оновлений комп’ютерний Музейно-освітній комплекс

На аеродромі протягом двох днів працюють демонстраційні майданчики літаків і вертольотів, техніки і обладнання ДСНС, розробок Харківського авіаційного інституту (ХАЗ), виставка авіамоделей. У ретрозоні - раритетна авто- і мототехніка. Поруч - територія мистецтва і творчості. Зокрема, "Гараж" - майстерня, в якій малеча з батьками можуть і конструювати, і виготовити з дерева різні механізми - маяк, флюгер, моторний човен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-