У Харкові відкрили оновлений комп’ютерний Музейно-освітній комплекс

У Харкові відкрили оновлений комп’ютерний Музейно-освітній комплекс

Фото
Укрінформ
Оновлений музейно-освітній комп'ютерний комплекс Software and Computer Museum відкрито у будівлі Харківського національного технічного університету "ХПИ".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У двох залах цокольного приміщення, куди ведуть не тільки сходинки, але і безбар"єрний спуск для візочників, розміщено біля 600 експонатів: колекція комп'ютерів, ігрових приставок, носіїв даних та інших гаджетів, починаючі з XIX сторіччя.

У Харкові наново відкрився Музей програмного забезпечення і комп`ютерів Software and Computer Museum / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

Найцікавіші експонати музею - ювілейний “Макінтош” (Twentieth Anniversary Macintosh), зроблений дуже обмеженим тиражем в 1997 році до 20-річчя компанії Apple, едина в Україні станція розробки PlayStation 2 Tool, зроблена у 2002 році для ігрової консолі PlayStation 2, та створена у 1992 році графічна станція Silicon Graphics Indigo 2.0, на якій робили спецефекти для відомого фільму “Парку Юрського періоду”.

"Наш комплекс - це й освітній центр, в якому зараз безкоштовно навчаються містяни віком від 40 до 90 років. Восени тут відкриють 10 груп для навчання “40+”, а також почнуть навчати дітлахів. Згодом у центрі з’являться майстерні, лекторії та багато іншого. І музей, і курси - безкоштовні для відвідувачів", - зазначив на відкритті комплексу його засновник, харківський бізнесмен, президент "LITSLINK", член ради директорів ZERO Антон Трубников.

90-річна Галина Слінько, яка вже встигла пройти навчання, розказала, що вільно володіє комп’ютером, знайома з програмним забезпеченням, спілкується у “вайбері” з друзями в Україні та за кордоном.

Читайте також: Цьогорічну Премію імені Стуса отримав театральний режисер Влад Троїцький

Харківський музейно-навчальний комп'ютерний комплекс - найбільший в Україні. Подібний музей та освітній центр зараз працює і в Києві як філія харківського комплексу.

Також харків'яни співпрацюють з кількома зарубіжними музеями: Computer History Museum в Силіконовій Долині (Каліфорнія, США), Hellenic IT Museum (Афіни, Греція), музеєм Peek & Poke (Рієка, Хорватія) і Фінським комп'ютерним музеєм (Ювяскюля, Фінляндія). У планах - обмін досвідом, інформацією та експонатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-