Без

Без "лінійок": Львівщина розпочне навчальний рік по-новому

Укрінформ
Без урочистих лінійок та монотематичного уроку розпочнуть новий навчальний рік школи на Львівщині. Навчальні заклади самостійно будуть вирішувати, яким буде сценарій першого дня навчання.
Про це кореспонденту Укрінформу розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій.

“Оскільки цього року 1 вересня припадає на вихідний, навчальні заклади самостійно приймають рішення про проведеня свята першого дзвоника. Усе це лягає в контекст автономії навчальних закладів. У більшості шкіл навчальний рік почнеться 2 вересня. Не обов`язково з формальних лінійок. Заклади освіти, директори, педагогічні ради приймають рішення про інші форми проведення урочистостей”, - зазначила Мандзій.

За її словами, тема першого уроку відповідно до рекомендованих листів Міносвіти окремо визначена для 1-4 класу, для 5-9 класу і для 10-11 класу. Однієї теми для першого уроку немає. Зважаючи на те, що нормою закону України про освіту є автономія, педагогічні ради, колективи самостійно приймають ці рішення. Яку тему вибере той чи інший вчитель — йому надається у цьому повна свобода.

Читайте також: На Львівщині не вистачає шкільних автобусів

На Львівщині вже склалась добра традиція, що перший день навчального року школярі починають у храмах, де отримують духовне благословення на успіхи в навчанні.

Як сказала Мандзій, цього року за парти на Львівщині сядуть близько 280 тисяч дітей. Збільшилась кількість учнів, які підуть до 10 класу. В той же час, менше, ніж торік, буде першокласників. Це пов`язано із демографічними та міграційними процесами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-