Розкрадання на Миколаївському бронетанковому: поліція повідомила про підозру

Розкрадання на Миколаївському бронетанковому: поліція повідомила про підозру

Укрінформ
У Миколаєві поліція повідомила про підозру у злочинах колишнім посадовцям ДП "Миколаївський бронетанковий завод".

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції України в Миколаївській області.

"28 серпня слідчими слідчого управління ГУНП в Миколаївській області повідомлено про підозру у скоєнні злочинів колишньому заступнику директора та інженеру Державного підприємства "Миколаївський бронетанковий завод", а також директору та співробітникам підрядної організації ТОВ "Лі Тур", - йдеться у повідомленні.

Їм інкримінується ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення, службова недбалість).

Читайте також: Колектив заводу, що виробляє корпуси для БТР, скаржиться Президенту на Укроборонпром

Встановлено, що у період 2017 – 2018 років шляхом зловживання своїм службовим становищем вказані фігуранти заволоділи грошовими коштами державного підприємства в особливо великих розмірах, на загальну суму 862 750 грн.

20 червня 2017 року між ДП "МБТЗ" та ТОВ "Лі Тур" було укладено договір щодо поставки та здійснення монтажу будиночків подвійних з терасою для бази відпочинку. Але умови його не були виконані, зате на підставі підроблених документів (актів виконаних робіт та платіжних документів) відбувся розрахунок по обумовленому договору.

Наразі вирішується питання щодо звернення з клопотанням до слідчого судді та обрання підозрюваним міри запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України при оперативному супроводженні Управління захисту економіки в Миколаївській області ДЗЕ НП України.

Слідство триває, проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-