НАБУ прийшло з обшуком до керівника лісгоспу на Харківщині

НАБУ прийшло з обшуком до керівника лісгоспу на Харківщині

Фото
Укрінформ
Детективи НАБУ проводять обшук у домі керівника державного лісгоспу "Гутянський" у Харківській області Віктора Сиси.

Про це повідомив новообраний депутат Верховної Ради Олексій Кучер у Facebook.

"Історія з візитом до Харкова Президента України отримала продовження. Зараз у домі лісника Віктора Сиси проводиться обшук детективами НАБУ", - пише Кучер.

За його словами, незважаючи на "відчайдушний активний опір правоохоронним органам (зокрема фізичний), а також посильну допомогу останньому з боку співробітників державної охорони (які, як не дивно, здійснюють його цілодобову охорону), детективи розпочали обшук".

Як зазначається на сторінці НАБУ у Facebook, детективи Антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом САП здійснюють обшуки в Харківській області за місцем проживання "окремих посадових осіб ДП «Гутянське лісове господарство» та комерційних компаній".

Слідчі дії санкціоновані та відбуваються в межах розслідування можливих зловживань під час продажу деревини. Попередня правова кваліфікація — ч.2 ст 364 КК України (зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Розслідування цих фактів НАБУ здійснює з лютого 2019 року.

Читайте також: Чорні лісоруби Харківщини потрапили “у фокус уваги” ДБР

В НАБУ також підкреслили, що "за місцем одного з обшуків детективи НАБУ були змушені викликати поліцію, оскільки власник житла чинив протидію проведенню законної слідчої дії".

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня на Харківщині на групу журналістів каналу "112 Україна", які вели прямий репортаж з місця незаконної порубки лісу, здійснили напад люди, які представилися як лісники та місцеві робітники. Автомашину журналістів заблокували, колеса прокололи. На місці події був керівник "Гутянського лісгоспу" Віктор Сиса.

17 липня Президент України Володимир Зеленський взяв участь у нараді в Харкові з питань боротьби з незаконною природно-ресурсною діяльністю. За підсумками наради він звернувся до правоохоронців з проханням звернути пильну увагу на справу вирубки лісів.

З початку року на Харківщині відкрито 86 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки лісу, у тому числі, 13 справ - з липня. На сьогодні у суді розглянуто 7 клопотань слідчих та накладено арешт на авто з деревиною, які затримано у Красноградському, Балаклійському, Дворічанському районах. Інші клопотання - на розгляді у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-