Апеляційний суд залишив власника готелю

Апеляційний суд залишив власника готелю "Токіо Стар" під вартою

Укрінформ
Колегія Апеляційного суду Одеської області продовжила 28 серпня розгляд апеляційної скарги адвокатів власника згорілого готелю "Токіо Стар" Вадима Чорного. 
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Адвокати підсудного просили змінити запобіжний захід - із тримання під вартою на більш м'який. Суд скасував ухвалу Київського райсуду Одеси, але водночас санкціонував тримання Чорного протягом 60 діб у СІЗО.

"Вивчивши доводи сторін обвинувачання і захисту, колегія суддів вирішила - скасувати ухвалу суду першої інстанції щодо підсудного Чорного. Водночас колегія суддів постановила обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - озвучив рішення головуючий суддя Олександр Толкаченко.

Судді визнали переконливими аргументи сторони звинувачення, яка наполягала, що Чорний обґрунтовано підозрюється в порушенні правил пожежної безпеки, що призвела до загибелі людей. Повністю ухвалу суду буде оприлюднено 2 вересня, уточнив суддя.

Варто зазначити, що прокурори Одеської облпрокуратури вважають, що суду надано достатні підстави для тримання підсудного Чорного під вартою на період досудового слідства, бо він є громадянином США і може покинути територію України.

"Під час обшуків виявлено паспорт громадянина США Чорного. Також установлено, що співвласник готелю "Токіо Стар" Сергій Дурач уже покинув територію України. Крім того, раніше установлено, що готель здійснював незаконну діяльність: ще в 2012 році інспекція облуправління ДСНС заборонила діяльність готелю "Токіо Стар", оскільки адміністрація закладу не дотримувалась норм пожежної безпеки. Відомо також, що приміщення у споруді на вул. Водопровідній, 1а не можуть використовуватися як готель", - висловила позицію обвинувачення прокурор Оксана Моско.

Представник облпрокуратури Євген Антощук додав, що наразі слідством не визначено, яких саме вимог пожежної безпеки не дотримано в готелі "Токіо Стар", але експерти це з'ясують у процесі слідства. За їхнім попереднім висновком, "причиною пожежі може бути коротке замикання в електророзетці".

Зі свого боку, адвокат підсудного Денис Пономаренко заявив після оголошення ухвали Апеляційного суду, що не може його коментувати, бо "суд не оголосив повного рішення". Але всі чули докази захисту в суді, а прокурор, на думку адвоката, свою позицію не довів.

Також захисники Чорного зазначили, що не доведено, що їх підзахисний є бенефіціарним власником готелю. А сам Чорний заперечив, що є бенефіціарним власником чи директором готелю. І заявив, що за порадою адвокатів не буде відповідати на запитання прокурорів, які порушували його права, а тільки надавати покази суду.

"Можу сказати, що приміщення готелю "Токіо Стар" відповідають всім нормам законодавства і прийняті в експлуатацію, а документи підписані уповноваженими особами", - додав Чорний.

Читайте також: Трагедія в Одесі: Поліція ідентифікувала 8 з 9 жертв пожежі в "Токіо Стар"

Як повідомляв Укрінформ, пожежа в одеському готелі “Токіо Стар” сталася в ніч проти 17 серпня. Загинули 9 людей, ще 10 постраждали.

Київський райсуд Одеси 20 серпня заарештував на 60 діб власника готелю "Токіо Стар" Чорного, якому прокуратура інкримінує скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей) Кримінального кодексу України.

Адвокати бізнесмена Чорного заявили, що мають намір оскаржити ухвалу суду в апеляційній інстанції, оскільки "підсудний є власником приміщень лише першого поверху будівлі", а пожежа сталася на другому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-