На заводі у Сєвєродонецьку стався масштабний витік хімікатів

На заводі у Сєвєродонецьку стався масштабний витік хімікатів

Укрінформ
На ПАО "Сєвєродонецьке об’єднання «Азот»" ввечері 27 серпня стався витік 300 літрів аміачної води через порив труби. Місцеві мешканці відчули неприємний запах і активно обговорювали ситуацію в соцмережах.
Ситуацію кореспонденту Укрінформу прокоментували в одній з природоохоронних служб Луганської області.

“Інцидент дійсно мав місце, але він не був аж занадто небезпечним. Стався порив на трубі, якою транспортується так звана аміачна вода. Кількість рідини, що встигла витекти – 300 літрів; порив було ліквідовано протягом півгодини. Небезпеки для здоров’я городян немає”, - наголосив співбесідник, який просив не називати його і ім'я.

Ніхто з офіційних служб не видав жодного пресрелізу з даного приводу. Допис на своїй сторінці в Facebook зробив директор Департаменту Луганської облдержадміністрації Денис Денищенко. Він послався на невідоме повідомлення, де “місцевим мешканцям рекомендують терміново закрити вікна і не виходити з приміщення».

Читайте також: У Канаді через витік хімікатів евакуювали село й перекрили Трансканадське шосе

Хімічний гігант «Азот» у м. Сєвєродонецьку спеціалізується на виробництві азотних добрив. Внаслідок бойових дій цехи підприємства не постраждали, але у зв’язку з втратою надійного (мінімум від двох джерел) енергопостачання виробництва тут позаштатні ситуації відбуваються епізодично – до кількох разів на рік. Однак деякі ємності тут стоять заповненими агресивними хімічними речовинами, що становить потенційну небезпеку технологічного характеру.

Офіційний коментар з приводу ситуації має бути оприлюднений у другій половині дня, повідомили в Луганській облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-