Одесити утворили

Одесити утворили "вишиванковий ланцюг" до Дня Незалежності

Фото
Укрінформ
Одесити та гості міста, одягнуті у вишиванки, провели сьогодні в центрі Одеси багатотисячну акцію єднання, приурочену до Дня Незалежності України.

Учасники акції одягнули у вишиванку також бронзового Дюка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вишиванковий ланцюг» розтягнувся від Приморського бульвару до пам’ятника «Золоте дитя» на морському вокзалі. В акції єднання взяли участь багато ветеранів АТО, громадські активісти, серед інших і виконувачка обов'язків голови облдержадміністрації Світлана Шаталова. Усього 1248 одеситів та гостей міста», - сказала прессекретар оргкомітету заходу Дар'я Полякова.

В Одесі відбулася акція "Вишиванковий ланцюг" / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Читайте також: У Марші захисників узяли участь майже 12 тисяч людей

За її словами, у межах 11-го Вишиванкового фестивалю на Приморському бульварі відкрито виставку та ярмарок вишиванок, одразу після «вишиванкового ланцюга» проведено «Синьо-жовтий автопробіг» вулицями Одеси.

25 серпня поряд з пам’ятником Дюку розмістять парти, і буде проведено масовий «Диктант з української» під диктування письменника Любка Дереша. Результати перевірки диктанту будуть оприлюднені у понеділок. Переможці отримають грамоти і призи.

З нагоди святкування Дня Незалежності на Приморському бульварі також буде відкрито художню експозицію творів художника Олександра Грекова «Квантовий стрибок Шевченка», вулицями міста у ці дні курсує «патріотичний трамвай», проводяться інші святкові заходи.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив про рішення скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти в сумі 300 млн грн віддати на виплату премій військовим.

Згодом в Офісі Президента заявили, що замість параду відбудеться Хода Гідності за участю Глави держави.

Водночас представники ветеранських організацій заявили, що організують у День Незалежності свій "Марш захисників України".

Таким чином, 24 серпня у Києві пройдуть два марші - офіційний ("Хода гідності") і неофіційний (Марш захисників України), який проведуть ветеранські спілки, волонтери та сім'ї загиблих воїнів.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-