Угорські школи на Закарпатті повністю забезпечили підручниками

Угорські школи на Закарпатті повністю забезпечили підручниками

Укрінформ
Закарпатські школи нацменшин з угорською мовою викладання станом на сьогодні повністю забезпечені підручниками, словниками та методичними матеріалами українською мовою.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.

“На сьогодні усі угорськомовні школи Закарпаття забезпечені в повному обсязі необхідними підручникам, словниками та методичними матеріалами українською мовою. У школах на державні кошти були організовані кабінети української мови. Ці заходи спрямовані на виконання вимог Закону “Про освіту”, яким передбачається поступове збільшення годин викладання української мови в школах нацменшин,” - розповіла Сопкова.

Як повідомила головний спеціаліст відділу освіти Берегівської РДА Ельвіра Лесишин, Берегівський район, зокрема, отримав 1,5 млн грн на облаштування 11 кабінетів української мови в школах з угорською мовою навчання.

Читайте також: У Слов'янську відмовилися від навчання дітей у школі російською мовою

“Наразі в районі збільшено години викладання української в 5-6 класах до 5 годин на тиждень, у 7 класах — 4,5 години, у 8 та 9 класах — до 4 годин на тиждень” - зазначила Лесишин.

Вона підтвердила, що в Берегівському районі, де компактно проживають угорці, усі школи забезпечені підручниками на 100%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-