На Сумщині боржникам можуть перекрити газ

На Сумщині боржникам можуть перекрити газ

Укрінформ
На Сумщині 23 тисячі боржників отримали попередження про припинення газопостачання, і у будь-який момент їм може бути заблоковано подачу блакитного палива.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директор ТОВ «Сумигаз збут» Олена Руденко.

«На початок серпня поточного року заборгованість побутових клієнтів перед «Сумигаз збут» складала 437 млн грн. Майже 12 тисяч споживачів природного газу мають сплатити за послуги газопостачання понад 1 тис. грн. Рекордним є борг у розмірі 155 тис. грн», - зазначила Руденко.

За її словами, з початку року ТОВ «Сумигаз збут» розіслало 23,2 тисячі повідомлень про необхідність погашення заборгованості. Лише протягом липня направлено 3 тисячі таких листів.

«На сьогодні борг понад 1000 грн мають 8,8 тисячі домоволодінь, від 5 до 10 тисяч грн – 1,8 тисячі споживачів, а 800 клієнтів заборгували понад 10 тисяч грн. Споживачі повинні розуміти, що вчасно не сплачуючи за послуги, доводять ситуацію до відключення. А для відновлення газопостачання їм потрібно буде все одно сплатити всю суму боргу, а також компенсувати збитки, пов’язані з припиненням та відновленням подачі газу», - сказала директор ТОВ «Суми збут».

Якщо після отримання попередження, говорить вона, споживачі так і не сплатили за послугу газопостачання та не звернулися до центру обслуговування клієнтів «Сумигаз збуту» для оформлення угоди погашення боргу, компанія ініціює припинення газопостачання та подає позов до суду.

Читайте також: Мешканцям Кременчука перекривають газ, аби ввести нову послугу

У 2019 році вже від’єднанні від газорозподільної мережі Сумщини 1605 домоволодінь боржників.

Також у них виникнуть проблеми в органах соціального захисту населення, які будуть відмовляти в наданні субсидії громадянам, котрі своєчасно не сплачують за комунальні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-