В Одесі першим заступником голови облради обрали члена Опоблоку

В Одесі першим заступником голови облради обрали члена Опоблоку

Укрінформ
В Одесі розпочалась 25-а позачергова сесія обласної ради, на якій депутатській більшості належить сформувати нове керівництво представницького органу, оскільки нинішнього голову облради Анатолія Урбанського обрано до парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для участі в роботі позачергової 25 сесії обласної ради зареєструвались 56 депутатів. Кворум є, приступаємо до роботи", - оголосив головуючий Урбанський і запропонував схвалити порядок денний сесії.

Депутатська більшість проголосувала за внесення для обговорення питань "Про схвалення перспективного плану створення об'єднаних територіальних громад Одеської області", "Про діяльність обласної ради та її органів", "Про цільові програми, концепції та містобудування" та інших.

Урбанський запронував розглянути в межах обговорення питання "Про діяльність обласної ради та її органів" обрання першого заступника голови облради та згоду на дострокове припинення своїх повноважень, як голови обласної ради "у зв'язку з обранням депутатом Верховної Ради України".

Також головуючий на сесії назвав погоджену депутатськими фракціями кандидатуру на цю посаду члена фракції "Опозиційного блоку" Вадима Шкарівського. Заступник голови облдержадміністрації Віталій Свічинський запропонував Шкарівському висловити позицію щодо приналежності Криму та агресії Росії на Донбасі.

"Крим був і є українським, у мене в цьому нема жодних сумнівів, - відповів Шкарівський. - А які саме іноземні бойовики воюють на території Донбасу, не знаю, бо є депутатом обласної ради, а не державним службовцем, що відає питаннями Донбасу".

53 депутати проголосували "за" обрання Шкарівського першим заступником голови облради, який головував на сесії при обранні нового голови обласної ради після голосування за відставку Урбанського ("за" 55 голосів).

Читайте також: ВРП відмовилася відсторонити суддю Вовка

Депутат фракції "БПП "Солідарність" Олег Кутателадзе запропонував обрати новим головою Одеської облради члена цієї фракції бізнесмена Сергія Паращенка, який донедавна виконував обов'язки голови Одеської облдержадміністрації. Інших кандидатур не було висунуто. Наразі на сесії триває таємне голосування.

Як повідомлялося, 16 серпня члени Одеської облради спробували переобрати своїх керівників, але закінчилось усе бійкою і відставкою лише першого заступника облради Олега Радковського (представника фракції ВО "Батьківщина").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-