Апеляційний суд залишив Зайцеву і Дронова у тюрмі

Апеляційний суд залишив Зайцеву і Дронова у тюрмі

Укрінформ
Харківський апеляційний суд, розглянувши скарги на вироки засуджених за резонансну ДТП Олени Зайцевої і Геннадія Дронова, залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Про це повідомляє інтернетвидання Медіапорт.

"Апеляційні скарги Дронова і Зайцевої залишені без задоволення", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що частково задоволена скарга Зайцевої в частині відшкодування.

На засіданні адвокат Зайцевої Юлія Плетньова наполягала на тому, що провина Зайцевої у ДТП перебільшена і її клієнтку можна звинувачувати лише у перевищенні швидкості. Вона просила пом'якшити покарання до 5 років позбавлення волі умовно з позбавленням права керувати транспортом на два роки, а відшкодування потерпілим встановити для Зайцевої на рівні 30%, для Дронова — 70%. На початку засідання захисник Зайцевої заявила про зміну апеляційної скарги, відмовившись від наміру ініціювати скасування вироку та призначення нового розгляду справи у суді першої інстанції.

Адвокат Дронова просив суд скасувати вирок і закрити кримінальне провадження щодо його підзахисного. Він також подавав клопотання про проведення допитів експертів у справі і про долучення висновку завкафедри психотерапії Харківської медичної академії післядипломної освіти Бориса Михайлова про те, що виявлення у крові людини алкоголю, наркотичних речовин або ліків, які впливають на здатність керувати автомобілем (як у випадку з Зайцевою), не вимагає подальшого визначення їхньої концентрації. Висновок Михайлова суд прийняв як наукову думку, в інших клопотаннях відмовив.

Читайте також: Cправа Зайцевої-Дронова: потерпілі в ДТП просять справедливого вироку

Як повідомляв Укрінформ, аварія, внаслідок якої загинули шестеро людей, сталася ввечері 18 жовтня 2017 року в Харкові. Автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, врізався в Volkswagen Геннадія Дронова і вилетів на тротуар, збивши людей.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова визнав Геннадія Дронова і Олену Зайцеву винними у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України. Кожному з обвинувачених було призначено покарання – 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Строк відбування покарання Дронову ухвалено рахувати з 8 листопада 2017 року, Зайцевій - з 18 жовтня 2017 року. Задоволені цивільні позови потерпілих. Суд ухвалив відшкодувати всім потерпілим майнову шкоду на загальну суму понад 7 мільйонів гривень. Відшкодування Геннадію Дронову та Олені Зайцевій було призначене солідарно (50% на 50%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-