У Миколаєві вшанували пам'ять полеглих десантників

У Миколаєві вшанували пам'ять полеглих десантників

Фото
Укрінформ
У Миколаєві вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення міської ради.

«2 серпня 2019 року миколаївці вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Урочистий захід відбувся на території військової частини 79 окремої десантно-штурмової бригади в мікрорайоні Соляні», - йдеться у повідомленні.

Віддати шану полеглим Героям прийшли сотні городян, родини військовослужбовців, представники командування частини, духовенства, міськради.

Вшанування пам'яті десантників у Миколаєві / Фото: Миколаївська міська рада

Після церемонії урочистого внесення Бойового Прапора до присутніх звернувся командир 79 окремої десантно-штурмової бригади полковник Олександр Луценко.

«Протягом п’яти років неоголошеної війни ми втратили 67 бойових побратимів. Сьогодні — день пам’яті, день вшанування полеглих воїнів, підтримки членів їхніх сімей, рідних і близьких. Це наша спільна мета», — сказав Луценко.

Заступник міського голови Юрій Степанець додав, що місто Миколаїв та 79 десантно-штурмову бригаду неможливо роз’єднати - це одне ціле.

Протоієрей отець Валерій відправив молебень за полеглими. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу.

Після урочистостей миколаївців запросили оглянути виставку озброєння та військової техніки.

Читайте також: Загиблих на Донбасі воїнів-десантників вшанували у Львові

В Україні 2 серпня відзначають День вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців Десантно-штурмових військ.

Як відомо, з 1999 до 2017 року в Україні 2 серпня відзначався День Високомобільних десантних військ. До 1999 року це професійне свято десантників не було визначене офіційно й спиралося на радянську традицію. У 2017 році воно було замінене на День Десантно-штурмових військ, а його відзначення перенесено на 21 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-