“Виборчі” протести у Покровську: люди встановили намети та підносять шини

“Виборчі” протести у Покровську: люди встановили намети та підносять шини

Фото
Укрінформ
Поліція забезпечує правопорядок під час протестів на ОВК №50 у Покровську Донецької області.

Про це інформує пресслужба МВС у Facebook.

"Донеччина: Поліція забезпечує правопорядок під час протестів на ОВК №50 у Покровську", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спостерігачі виявили ознаки порушень виборчого процесу, через що біля приміщення ОВК розпочалася протестна акція: люди встановили намети та почали підносити шини.

Поліція забезпечує публічну безпеку на території ОВК. На місці працюють групи документування та групи комунікації, а також перебуває керівництво обласного главку та місцевої поліції.

За інформацією про порушення виборчого процесу розпочато досудове розслідування за ч.3 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права, яке вплинуло на результати виборів).

Читайте також: Спостерігачі ENEMO хвалять українські вибори, але заявляють про порушення з "гречкою"

За кримінальним провадженнями тривають слідчі дії.

Поліція діє у рамках чинного законодавства та дотримується політичної нейтральності, запевнили правоохоронці.

В окрузі№50 балотується від партії «Опозиційний блок» чинний міський голова Покровська Руслан Требушкін та самовисуванець – чинний міський голова Добропілля Андрій Аксьонов.

ЦВК на 15.00 вже опрацювала 95,57% протоколів з ОВК№50. У результаті – Требушкін отримав 30,66% голосів виборців, а Аксьонов – 29,54%.

Аксьонов до того, як його обрали міським головою Добропілля, обіймав посаду голови селища Новодонецьке, що підпорядковане міськраді Добропілля. Навесні 2014 року Аксьонов відкрито займав сторону сепаратистів, допомагав з організацією і проведенням так званого референдуму.

Требушкін до того, як його обрали обрали міським головою Покровська, обіймав посаду міського голови Мирнограда. Він також внесений у базу «Миротворця» як мер-сепаратист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-