Активісти тимчасово розблокували дорогу у Карпатах

Активісти тимчасово розблокували дорогу у Карпатах

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківській області, у селі Ільці Верховинського району, активісти призупинили блокування дороги до четверга. 
Про це повідомив журналіст Андрій Боєчко з місця події.
Серед причин – фестиваль VIA CARPATIA, який має розпочатися у ці дні, та письмове підтвердження місцевої влади, що за 3 дні завершать ремонт двох аварійних мостів та почнуть укріплення берегів на дорозі.

«Робимо паузу... О 16.30 акцію було призупинено до четверга... Оскільки керівник держадміністрації Олег Лютий письмово підтвердив, що за три дні буде завершено не лише ремонт двох аварійних мостів (у селах Стаїще та Буковець), а й почнеться укріплення берегів на дорозі Ільці - Буркут, громада вирішила тимчасово припинити блокування. Також ми розуміємо, що на фестиваль VIA CARPATIA в ці дні приїздить дуже багато гостей, і блокування дороги може призвести до його зриву, представники громад вирішили не лякати гостей таким блокуванням», - повідомив Боєчко.

Він зауважив, що акцією протесту керував військовий капелан Микола Мединський. Заяву про ремонт аварійних мостів та початок укріплення дороги підписав голова Верховинської РДА Олег Лютий.

Читайте також: У Карпатах селяни заблокували дорогу, де загинули білоруські туристи

«Однак, якщо пан Лютий не виконає взятих на себе письмових зобов’язань, громада знову перекриє дороги. Тепер уся відповідальність за спокій гостей фестивалю лежить виключно на голові держрайадміністрації!», - зазначив й Боєчко.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні від 9 години ранку жителі сіл Дземброня, Красник, Зелене і Бистрець блокували дорогу Р-24 Кам’янець-Подільський - Татарів.

Фестиваль VIA CARPATIA розпочнеться у Верховині 14 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-