Нацкорпус відхрестився від стрілянини на

Нацкорпус відхрестився від стрілянини на "Барабашово"

Укрінформ
"Національний корпус" не має стосунку до конфлікту 7 червня на харківському ринку "Барабашово", під час якого постраждали дев'ять осіб.
Таку заяву "Національний корпус" оприлюднив у Telegram.

"Ми офіційно заявляємо про те, що ні Анатолій Шиян (член НК, якого нібито ідентифікували на відео стрілянини. - ред.), ні Національний Корпус загалом не мають жодного стосунку до протиправних дій 7 червня, які стались біля «Барабашово»... Крім того, Національний Корпус вимагає від адміністрації ТЦ «Барабашово» спростування неправдивої й наклепницької інформації стосовно участі голови полтавського осередку Анатолія Шияна та усього Нацкорпусу в протиправних діях 7-8 червня на ринку "Барабашово" у Харкові", - йдеться у заяві.

Інформацію, поширену адміністрацією ТЦ, про те, що "бійці Національного Корпусу, окрім арматур, колючих предметів, використовували вогнепальну зброю", в заяві названо "прямим наклепом".

Читайте також: Побиття оператора на "Барабашово": поліція встановила двох нападників

Як повідомляв Укрінформ, увечері 7 червня на території ринку "Барабашово" стався конфлікт між активістами "Національного корпусу", підприємцями ринку та його охороною. Група невідомих в кількості 50 осіб зайшла на територію ринку для вирішення спору майнового характеру з підприємцями. Згодом переговори переросли в конфлікт. У ньому, зокрема, постраждав тележурналіст Вадим Макарюк. Побитого, його доправили до Харківської міської лікарні швидкої невідкладної допомоги імені Мещанінова.

Для врегулювання ситуації на місце події прибули посилені наряди батальйону особливого призначення і спецпідрозділи патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР.

Вранці 8 червня в медичні заклади звернулися 8 осіб з травмами. До Московського відділу поліції із заявою про заподіяння тілесних ушкоджень звернувся один громадянин.

Нацполіція відкрила ряд кримінальних справ.

Сьогодні, 10 червня, на прес-конференції заступник начальника ГУНП в Харківській області — начальник слідчого управління Сергій Чиж повідомив, що на записах з відеокамер ідентифіковано двох нападників на Макарюка. Це люди в цивільному. Наразі їх не затримували, оскільки правоохоронці збирають доказову базу і чекають, коли лікарі дозволять поговорити з постраждалим. Також знайдено відеокамеру, яку забрали у оператора нападники, і розбили її, витягнувши при цьому відеокарту. Працівники ринку передали камеру слідству, техніку долучено до матеріалів слідства.

Торговельний центр "Барабашово" - найбільший у Східній Європі, на ринку працюють підприємці з 20 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-