Побиття оператора на

Побиття оператора на "Барабашово": поліція встановила двох нападників

Укрінформ
Після перегляду записів відеокамер поліція встановила двох чоловіків, які напали на телеоператора служби новин "Вісті" Вадима Макарюка під час конфлікту активістів "Національного корпусу" і підприємців ринку "Барабашово" 7 червня.

Поки що нападники не затримані. Про це у понеділок 10 червня повідомив на прес-конференції заступник начальника ГУНП в Харківській області — начальник слідчого управління Сергій Чиж.

"Ми бачимо, хто і як штовхає Макарюка ... На даний момент встановлено двох нападників, які вчиняли активні дії відносно журналіста", - сказав він і уточнив, що нападники були в "цивільному".

Відповідаючи на питання журналістів, Чиж також повідомив, що на даний момент ніхто з нападників на Макарюка не затриманий, оскільки правоохоронці "збирають доказову базу" і чекають, коли лікарі дозволять поговорити з постраждалим.

За словами Чижа, знайдено відеокамеру, яку забрали у оператора нападники, і розбили її, витягнувши при цьому відеокарту. Працівники ринку передали камеру слідству, техніку долучено до матеріалів слідства.

Чиж заявив, що буде проведене службове розслідування дій співробітників поліції на місці конфлікту. Водночас він оцінив дії своїх підлеглих на "відмінно".

У неділю, 9 червня, Вадиму Макарюку виповнилося 36 років. Цього дня харківські журналісти прийшли до лікарні швидкої і невідкладної допомоги, щоб привітати колегу з днем народження. Найближчим часом працівники місцевих і всеукраїнських ЗМІ планують провести ряд заходів, щоб привернути увагу до того, що сталося, і вимагати від правоохоронців знайти винних.

Читайте також: У оператора «24 каналу», якого побили у Харкові, стався інсульт

Як повідомляв Укрінформ, увечері 7 червня на території ринку "Барабашово" стався конфлікт між активістами "Національного корпусу", підприємцями ринку та його охороною. Група невідомих в кількості 50 осіб зайшла на територію ринку для вирішення спору майнового характеру з підприємцями. Згодом переговори переросли в конфлікт. У ньому, зокрема, постраждав тележурналіст Вадим Макарюк. Його доправили до Харківської міської лікарні швидкої невідкладної допомоги імені Мещанінова.

Для врегулювання ситуації на місце події прибули посилені наряди батальйону особливого призначення і спецпідрозділи патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР.

Вранці 8 червня в медичні заклади звернулися 8 осіб з травмами. До Московського відділу поліції із заявою про заподіяння тілесних ушкоджень звернувся один громадянин.

Нацполіція відкрила ряд кримінальних справ.

3 червня депутат і бізнесмен Олександр Фельдман звернувся до Президента України зі скаргою на провокації з боку Нацкорпусу, який, за його словами, свого часу вимагав у нього 1 мільйон доларів США за "захист і спокій", а отримавши рішучу відмову, захотів вирішити питання силовими провокаціями, залякуваннями і рейдерством з використанням димових шашок і вибухових пакетів.

Лідер обласного осередку "Національного корпусу" Костянтин Немічев вважає звинувачення Фельдмана чорним піаром, спрямованим проти Нацкорпусу і пов'язаним зі стартом виборчої кампанії.

Торговельний центр "Барабашово" - найбільший у Східній Європі, на ринку працюють підприємці з 20 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-