Експерт заявляє, що народні депутати нищать Фонд регіонального розвитку

Експерт заявляє, що народні депутати нищать Фонд регіонального розвитку

Децентралізація
Укрінформ
Проблемою роботи Державного фонду регіонального розвитку є те, що народні депутати мають можливість подавати проекти на фінансування з фонду і таким чином беруть участь в розподілі коштів фонду.

Про це заявив керівник групи експертів Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» Юрій Третяк під час презентації в Укрінформі аналітичної доповіді щодо реформи децентралізації.

“Для досягнення цілі конкурентоспроможності територій, держава створила Державний фонд регіонального розвитку, кошти з якого направляються в регіони. Ми повинні змінити відношення до цього інструменту як територій, так і центрального рівня. Фактично депутатами зруйнований Фонд регіонального розвитку... Сьогодні нардепи мають можливість подавати проекти на фінансування з фонду. Це повний абсурд, і таким чином депутати мають конфлікт інтересів, коли беруть участь в комісіях по розподілу коштів і мають можливість пропонувати проекти і контролювати процеси виконання”, - сказав він.

Третяк додав, що цю проблему треба вирішувати, щоб унеможливити таку подвійну участь народних депутатів у роботі фонду регіонального розвитку.

Читайте також: Мукачівська ОТГ перейшла на прямі міжбюджетні відносини

Як відомо, загальний обсяг фінансування з ДФРР на 2019 рік становить 7,6 млрд грн.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно з Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-