Одеські активісти закликають Зеленського вибрати голову ОДА за конкурсом

Одеські активісти закликають Зеленського вибрати голову ОДА за конкурсом

Укрінформ
У середу, 5 червня, активісти низки громадських та громадсько-політичних організацій Одеси, що торік утворили об’єднання «Одеська політична платформа», провели перед входом до будівлі ОДА зустріч з журналістами, озвучивши спільну вимогу до Президента.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми чекаємо оголошення відкритого конкурсу претендентів на посаду голови облдержадміністрації, про який Володимир Зеленський оголосив під час передвиборчої компанії. Чекаємо реальних дій, аби разом робити з Одеси Україну, а не бандитську республіку. Сподіваюсь, будемо мати змогу побачити кандидатів і висловити свою думку. І по цьому можна буде судити, чи щось змінюється, чи залишається, як було раніше, коли нас убивали просто за те, що стали опозицією до грабіжницької місцевої влади", - сказав керівник одеської організації “Сила людей” Олег Михайлик.

За словами ветерана АТО Сергія Гуцалюка, одеситів тривожить те, що "останнім часом у регіоні сформувалась неофеодальна система, представники якої не просто зміцнюють свої позиції, а й намагаються диктувати волю Києву і всьому народу. ... Я переймаюсь за те, аби лінія фронту не пройшла невдовзі через Одеську область. Бо ці клани заволоділи грішми, обклались телеканалами і намагаються зараз диктувати свою волю, ностальгуючи за Російською імперією та сталінським режимом. Треба якомога швидше призначати за прозорою процедурою голову ОДА, який відстоюватиме інтереси народу".

На думку голови одеської організації НРУ Михайла Кузаконя, "Одещина опинилась перед загрозою реваншу проросійських сил. Упродовж п’яти років вони грабували і збагачувались. Цих людей треба притягнути до кримінальної відповідальності. Досить нехтувати інтересами обласної громади в інтересах різних угруповань, які захищають передусім власні економічні інтереси, а не інтереси одеситів".

Читайте також: Комітети ВР підтримали звільнення Клімкіна і Грицака

Настав час припинити порочну практику віддавати ресурси області на відкуп тим, хто більше заплатить за призначення на високу посаду або є протеже олігархів. Громадські організації вимагають також не допускати до влади представників кланів, які захоплюють землі Міноборони і знищують воєнні об’єкти в регіоні, нехтуючи обороноздатністю країни, наголосив Кузаконь.

Учасники акції Яна Титаренко, Андрій Павленко, Станіслав Новіков та інші також піддали критиці главу МВС Арсена Авакова, який вважає Одесу "кримінальною столицею України", але досі не вжив заходів, щоб припинити зростання злочинності.

На думку представників громадських організацій, проведення прозорого конкурсу претендентів на посаду керівника Одещини може стати одним з факторів нормалізації ситуації, відновлення законності та правопорядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-