Комітети ВР підтримали звільнення Клімкіна і Грицака

Комітети ВР підтримали звільнення Клімкіна і Грицака

Укрінформ
Комітети Верховної Ради підтримали президентські проекти постанови про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ і звільнення голови Служби безпеки України Василя Грицака.

Відповідні рішення члени комітету ухвалили на засіданні у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Комітет ВР з питань національної безпеки та оборони рекомендував парламенту визначитися шляхом голосування щодо подання президента про звільнення голови Служби безпеки України. "Пропонуємо винести це питання на розгляд зали", - сказав голова комітету Сергій Пашинський.

Також члени Комітету ВР у закордонних справах підтримали проект постанови Президента Володимира Зеленського №10346 "Про звільнення Клімкіна П.А. з посади міністра закордонних справ України".

За словами голови комітету Ганни Гопко, буде також зареєстрований комітетський проект постанови про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ, оскільки ним була подана відповідна заява до ВР.

Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук, який був присутній на засіданні комітету, висловив сподівання, що Верховна Рада знайде час і оперативно ухвалить рішення щодо президентських ініціатив, зокрема і щодо відставки Павла Клімкіна. Водночас заступник голови Комітету, член фракції Радикальної партії Віктор Вовк зазначив, що представники фракції не голосуватимуть за відставку Павла Клімкіна поки Президент не оголосить, яку кандидатуру він пропонуватиме на цю посаду. Окрім того, члени комітету нагадали про надання дипломатичних рангів народним депутатам Артуру Герасимову, Володимиру Ар'єву та Георгію Логвинському наприкінці президентського терміну Петра Порошенка, зазначивши, що це було неприйнятним, а також нагадали представнику Президента Руслану Стефанчуку про необхідність заповнення вакансій послів України у низці країн.

Читайте також: Комітет Ради не підтримав звільнення Полторака

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 30 травня вніс до Верховної Ради подання про звільнення з посади міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака і голови Служби безпеки України Василя Грицака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-