У Херсоні вимагали відставки Авакова та переатестації поліції

У Херсоні вимагали відставки Авакова та переатестації поліції

Фото
Укрінформ
Учасники акції «Безкарність вбиває» в Херсоні вимагали провести переатестацію всіх працівників поліції включно з її керівництвом, а також відставки глави МВС Арсена Авакова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Серед учасників акції – представники «Свободи», Нацкорпусу, друзі та батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Херсонці прийшли до будівлі Головного управління Нацполіції в області з фаєрами, принесли плакати, на яких було написано: «Вбивці мають сісти», «Вимагаємо відставки Авакова». Люди викрикували: «Авакова у відставку!».

Акція «Безкарність вбиває» у Херсоні / Фото: Староселець Ірина, Укрінформ

Біля входу в будівлю ГУ Нацполіції поклали квіти, дитячі іграшки, поставили свічки. Учасники акції вшанували пам'ять убитого 5-річного хлопчика з Переяслава-Хмельницького хвилиною мовчання.

На мітингу згадували, як спочатку слідство у справі Катерини Гандзюк намагалося звинуватити у нападі на неї невинну людину. Батько Катерини, Віктор Гандзюк, відзначив, що тільки дії активістів змусили правоохоронців проводити розслідування.

«Непокаране зло зростає. Кадрові зміни не проведені, керівництво поліції залишається те саме. Зараз новий випадок – п’ятирічна дитина, спроба фальсифікації, спроба приховати, спроба обману. З цим потрібно закінчувати… Ми повинні вимагати відставки керівництва поліції України і ми повинні вимагати, щоб Президент втрутився. Я звертався до Президента публічно, не особисто. Але поки що реакції з боку нового керівництва я не побачив», - констатував Віктор Гандзюк.

Читайте також: Одесити пікетували поліцію з вимогою відставки Авакова

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому до лікарні доправили 5-річного Кирила Тлявова із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

У хлопчика виявили вогнепальне поранення голови. Невдовзі затримали двох поліцейських, яких підозрюють у тому, що вони в нетверезому стані вистрелили в дитину.

У понеділок, 3 червня, Кирило помер у лікарні.

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжним заходом тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави обом підозрюваним у справі - працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Володимиру Петровцю та Івану Приходьку.

Сьогодні ж таки в багатьох містах України активісти провели акцію «Безкарність вбиває».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-