Одесити пікетували поліцію з вимогою відставки Авакова

Одесити пікетували поліцію з вимогою відставки Авакова

Фото
Укрінформ
Близько ста активістів пікетували будівлю Одеського облуправління Нацполіції, вимагаючи суворого покарання убивць 5-річного Кирила Тлявова, а також відставки глави МВС Арсена Авакова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одесити вже не вперше приносять до будинку поліції лампадки, але цього разу ми прийшли і з дитячими іграшками. Бо сталося вбивство дитини п'яними поліцейськими. І це - кульмінація провалу. Також стало очевидним: якщо не буде зміни всієї системи, нічого не зміниться", - зазначив лідер обласного віддлення Автомайдану Віталій Устименко.

Акція протесту "Безкарність вбиває" в Одесі / Фото: Ляшонок Ніна, Укрінформ

З вимогами відставки Авакова виступили й голова одеської організації Демальянсу Юрій Дьяченко, заступник голови облорганізації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Костянтин Василець та інші.

Покарати винних у загибелі дитини вимагали й мешканці Чернівців.

Акція під стінами Нацполіції у Чернівцях / Фото: Олійник Віталій, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому до лікарні доправили 5-річного Кирила Тлявова із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

Читайте також: Біля поліції у Переяславі-Хмельницькому сталися сутички - ЗМІ

У хлопчика виявили вогнепальне поранення голови. Невдовзі затримали двох поліцейських, яких підозрюють у тому, що вони в нетверезому стані вистрелили в дитину.

У понеділок, 3 червня, Кирило помер у лікарні.

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжним заходом тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави обом підозрюваним у справі - працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Володимиру Петровцю та Івану Приходьку.

Сьогодні ж таки в багатьох містах України активісти провели акцію "Безкарність вбиває".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-