Вбивство 5-річного хлопчика: львів'яни прийшли до поліції з протестом

Вбивство 5-річного хлопчика: львів'яни прийшли до поліції з протестом

Відео
Укрінформ
У Львові учасники акції “Безкарність вбиває” під будівлею обласного управління Нацполіції вшанували хвилиною мовчання пам’ять п’ятирічного хлопчика, загиблого від кулі п’яних поліцейських.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, близько ста молодих людей із плакатами, дитячими іграшками, свічками та квітами прийшли на акцію протесту біля Головного управління Нацполіції у Львівській області. Головна вимога учасників акції - відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Читайте також: "Діти не мішень": у Запоріжжі мітингували за відставку Авакова

До протестувальників вийшов керівник управління Валерій Середа. Він вислухав претензії учасників акції, запевнивши, що найменші прояви зловживань серед правоохоронців області не залишаться безкарними.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому до лікарні доправили 5-річного хлопчика із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

Було встановлено наявність у хлопчика проникаючих вогнепальних поранень голови. За підозрою у скоєнні злочину затримали двох поліцейських, які у нетверезому стані вистрелили з вогнепальної зброї у дитину.

У понеділок, 3 червня, хлопчик помер у лікарні.

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід - тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави обом підозрюваним у справі - працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Володимиру Петровцю та Івану Приходьку.

У вівторок, 4 червня, у багатьох містах України активісти влаштували акцію «Безкарність вбиває» у зв’язку із загибеллю дитини від кулі поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-