"Діти не мішень": у Запоріжжі мітингували за відставку Авакова

Фото
Укрінформ
Кілька десятків городян зібралися біля будівлі обласного управління Національної поліції. Запорожці вимагали відправити у відставку міністра МВС Арсена Авакова і покарання винних у смерті 5-річного Кирила Тлявова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Немає гарантії, що завтра таке не станеться з нашими дітьми. Такі вчинки не мають залишатися безкарними", - підкреслила одна з активісток.

Люди прийшли на мітинг із плакатами, квітами та іграшками. Вони скандували "Діти не мішень", "Поліція має захищати, а не вбивати".

За ходом акції спостерігали близько десяти правоохоронців.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня до реанімаційного відділення КНП «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» доправили хлопчика з тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми, перелому скроневої кістки. Було встановлено наявність у хлопчика проникаючих вогнепальних ушкоджень голови.

3 червня дитина померла в лікарні.

Читайте також: Дитячі іграшки та колискова: під МВС акція протесту "Безкарність вбиває"

Двох підозрюваних у пораненні дитини затримано - це поліцейські, які в той час були не на службі, без табельної зброї, в стані алкогольного сп'яніння.

Після смерті хлопчика генпрокурор Юрій Луценко заявив, що прокурори змінюють підозру у справі з перекваліфікацією злочину на умисне вбивство.

Сьогодні Голосіївський районний суд Києва заарештував підозрюваних у вбивстві хлопчика Володимира Петровця та Івана Приходька на два місяці.

Фото Ольги Звонарьової 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-