У Городнянській ОТГ Чернігівщини самотужки будують новий міст

У Городнянській ОТГ Чернігівщини самотужки будують новий міст

Децентралізація
Укрінформ
Жителі села Конотоп Городнянської об’єднаної територіальної громади будують новий дерев’яний міст через річку Снов.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила радник з питань комунікацій Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою" Оксана Стельмах.

"Коли всі разом беруться до справи, то й міст через річку будується швидко. Як це вийшло у селі Конотоп Городнянської громади. Там місцеві фермери Василь Богдан і Олександр Масляний разом зі старостою Сергієм Колодьком організували будівництво нового дерев’яного мосту через Снов", - сказала Стельмах.

Вона розповіла, що потреба в ньому назріла тому, що стан опор старого мосту вже викликав занепокоєння у місцевих жителів. Їздити через нього автомобілями й тракторами стало небезпечно.

Матеріалом - дубовими колодами та брусом - забезпечила Городнянська міська рада. А до спорудження залучили бригаду досвідчених мостобудівників із села Смяч.

Читайте також: Інфраструктурі в ОТГ катастрофічно бракує кінотеатрів

Нині робота на об’єкті кипить, допомагати приходять також місцеві жителі. Завершити будівництво в громаді сподіваються за 3-4 тижні. Тож перевозити сіно з луків конотопці будуть уже безпечно.

Городнянська ОТГ була утворена у грудні 2017 року. До її складу входять Городнянська міськрада і 14 сільрад. Чисельність населення громади - майже 19 тис. чоловік.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: facebook.com/novgord1917

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-