Бунт в одеській колонії: постраждали 13 працівників, троє з них у лікарні

Бунт в одеській колонії: постраждали 13 працівників, троє з них у лікарні

Укрінформ
Тринадцятьом працівникам виправних колоній №51 та №14, що були задіяні у нормалізації ситуації в Південній колонії №51 й одержали різні травми в сутичках із засудженими, надано 27 травня медичну допомогу в Одеській міськлікарні №11.

Про це сьогодні повідомив журналістам головний лікар міськлікарні №11 Микола Турчин.

"Чотирьох постраждалих працівників колонії доставили близько 13-ї години, а ще дев'ятьох - о 17-й. Більшість травмованих направлено після надання медичної допомоги на амбулаторне лікування, а трьох госпіталізовано. У двох діагностовано черепно-мозкові травми, а в третього - забій головного мозку", - зазначив Турчин.

Нікого із засуджених, причетних до вчинення акту групової непокори у виправній колонії, до цієї міськлікарні не доставляли, додав головлікар.

Втім, четверо учасників акту непокори в колонії, за даними деяких ЗМІ, теж були травмовані. Але в медико-санітарних підрозділах колоній №14 та 51 таких даних не підтверджують.

Після вчорашніх подій керівництвом Південного міжрегіонального управління пенітенціарної служби Мін'юсту України видано розпорядження про тимчасове скасування побачень із засудженими, що перебувають на території колонії №51, а також призупинено відвідування установи представниками ЗМІ.

Тут проводять слідчі дії працівники Нацполіції, СБУ та обласної прокуратури. До кримінальної відповідальності притягають як засуджених, що вчинили акт групової непокори працівникам установи, так і деяких керівників колонії та членів персоналу установи, корупційні та інші дії яких неодноразово оскаржували арештанти.

Як повідомляв Укрінформ, із 28 травня розпорядженням начальника Південного міжрегіонального управління пенітенціарної служби Мін'юсту України у державній установі «Південна виправна колонія №51» запроваджено режим особливих умов, під час реалізації якого посилено охорону, нагляд за засудженими та здійснюватимуться інші додаткові режимні заходи.

Під час проведення планового обшуку близько 200 засуджених проявили групову непокору законним вимогам адміністрації, здійснили напад на працівників установи.

Читайте також: Після бунту в одеській колонії запровадили режим особливих умов

Раніше, за даними поліції, повідомлялося про п’ятьох постраждалих працівників колонії.

Перший заступник глави Національної поліції - начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що заворушення в одеській колонії розпочалися за вказівкою "злодіїв у законі" з метою дестабілізувати ситуацію.

Державна установа "Південна виправна колонія (No 51)" - виправна колонія середнього рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених до позбавлення волі.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-