Після бунту в одеській колонії запровадили режим особливих умов

Після бунту в одеській колонії запровадили режим особливих умов

Укрінформ
У Державній установі “Південна виправна колонія № 51” запроваджено режим особливих умов.

Про це інформує Південне регіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції на сторінці у Facebook.

“З 28.05.2019 року в державній установі «Південна виправна колонія (№ 51)» у відповідності до статті 105 Кримінально-виконавчого кодексу України запроваджено режим особливих умов, під час реалізації якого посилено охорону, нагляд за засудженими та здійснюватимуться інші додаткові режимні заходи”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що на період введення режиму особливих умов тимчасово скасовані побачення із засудженими та їх відвідування, а також призупинено відвідування установи представниками засобів масової інформації.

При цьому наголошується, що час, протягом якого засудженим не надавалися побачення у зв’язку з переведенням установи на режим особливих умов, зараховується в строк, після закінчення якого засуджені можуть їх отримати.

Читайте також: Прокуратура перевіряє скарги ув’язнених одеської колонії

Про припинення режиму особливих умов буде повідомлено додатково.

Як повідомляв Укрінформ, 27 травня у Південній виправній колонії загального режиму №51 в Одесі сталися заворушення, що супроводжувалися пожежею.

За даними поліції, постраждали п’ятеро працівників колонії.

Перший заступник глави Національної поліції - начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що заворушення в одеській колонії розпочалися за вказівкою "злодіїв у законі" з метою дестабілізувати ситуацію.

Державна установа "Південна виправна колонія (No 51)" - виправна колонія середнього рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених до позбавлення волі.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-