Бахмут і Соледар без води: влада Донеччини просить керівництво країни про допомогу

Бахмут і Соледар без води: влада Донеччини просить керівництво країни про допомогу

Укрінформ
Обласна влада Донеччини звернулася до уряду, Адміністрації Президента та профільних міністерств з проханням допомогти у відновленні водопостачання у Бахмуті, Соледарі та інших населених пунктах.

Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

"Обласна влада спільно з КП «Вода Донбасу» та відповідними структурними підрозділами тримає на контролі це питання (відключення від водопостачання низки населених пунктів області - ред.) та вживає всіх необхідних заходів для його скорішого вирішення. Також облдержадміністрація спрямувала відповідні звернення до Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та відповідних вищих органів державної влади", - йдеться у повідомленні.

Звернення прийняли напередодні, в понеділок, на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Євгена Вілінського. В ході наради обговорили та сформували план відповідних заходів для врегулювання ситуації з водопостачанням в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 27 травня, відповідно до вимог постачальника електроенергії ДП «Укрінтеренерго» оператором системи розподілу ПрАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля» було відключено електропостачання Артемівської фільтрувальної станції. У результаті припинено подачу води споживачам Бахмута, Соледару, Парасковіївки, Благодатного, Бахмутського, Покровського.

Читайте також: Без води на Донеччині - 16 населених пунктів

У Донецькій області, за даними облдержадміністрації, заборгованість муніципальних водоканалів за спожиту воду перед КП «Компанія «Вода Донбасу» досягає майже 1,4 млрд грн, з яких 48% - заборгованість водоканалів з окупованих територій регіону.

З початку квітня ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля розпочало відключення "Води Донбасу" від електроенергії через відсутність договору з Укрінтеренерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-