Без води на Донеччині - 16 населених пунктів

Без води на Донеччині - 16 населених пунктів

Укрінформ
У Донецькій області мешканці 16 населених пунктів Костянтинівського і Торецького районів залишилися без водопостачання через те, що насосна “Білокузьминівка” і підстанція “Клебан-Бик” відключені від світла за борги компанії "Вода Донбасу".

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі ПАТ “ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля”.

"На вимогу постачальника “останньої надії” ДП “Укрінтеренерго” оператор системи розподілу виконав часткове відключення об'єктів КП “Вода Донбасу” від електропостачання. Станом на 16.00 23 травня без водопостачання залишилися жителі 16 населених пунктів Костянтинівського і Торецького районів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що від енергопостачання відключено насосну в с. Білокузьминівка та підстанцію 35 кВ у с. Клебан-Бик Костянтинівського району.

Вода відсутня у жителів населених пунктів Білокузьминівка, Віролюбівка, Новодмитрівка, Молочарка, Стінки, Іжевка, Клебан-Бик, Зоря, Романівка, Степове, Александрово-Калинове, Яблунівка, Катеринівка Костянтинівського району. У Торецькому районі без води потерпають мешканці Новгородського, Петрівки, Щербинівки.

У компанії нагадують, що, відповідно до Закону України “Про ринок електричної енергії” та Правил роздрібного ринку електричної енергії, оператор системи розподілу повинен виконати вимогу постачальника “останньої надії” ДП “Укрінтеренерго” і припинити електрозабезпечення споживача, який не виконує своїх зобов'язань щодо оплати рахунків за електроенергію.

Читайте також: Окуповані території заборгували "Воді Донбасу" понад 665 мільйонів

З огляду на соціальну значущість КП “Компанія “Вода Донбасу” для Донецької області, енергокомпанія закликає уряд (а саме - Мінрегіон, НКРЕКП, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля), а також Донецьку ОДА і керівництво компанії “Вода Донбасу” вжити термінових заходів для погашення заборгованості.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області, за даними ОДА, заборгованість муніципальних водоканалів за спожиту воду перед КП “Компанія “Вода Донбасу” сягає майже 1,4 млрд грн, з яких 48% - заборгованість водоканалів з окупованих територій.

З початку квітня ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля розпочало відключення "Води Донбасу" від електроенергії через відсутність договору з Укрінтеренерго. У ДТЕК заявили, що компанія продовжує відбирати енергію, незважаючи на відсутність договору; незаконне постачання електроенергії здійснює компанія "Донбасенерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-