Миколаївська прокуратура пояснила, чому “справу Мультика” не закриють

Миколаївська прокуратура пояснила, чому “справу Мультика” не закриють

Ексклюзив
Укрінформ
Резонансну кримінальну справу проти миколаївського бізнесмена Михайла Титова (відомого кримінального авторитета на прізвисько «Мультик») та його поплічників прокуратура не закриває.

Проте прокуратура не може направити обвинувальний акт до суду, бо адвокати ще не ознайомилися з матеріалами справи.

Про це сказав кореспондентові Укрінформу старший групи слідчих прокуратури Донецької області, що веде дане кримінальне провадження, Олег Баришов, коментуючи заяву адвокатів Титова про те, що суд зобов'язав прокурора закрити кримінальне провадження проти Титова.

За словами Баришова, адвокати підозрюваних розповсюдили не до кінця достовірну інформацію.

«Річ в тім, що суд дійсно прийняв рішення, яким зобов’язав прокуратуру виконати одну з трьох дій, як це передбачено ч.2 ст.283 УПК України. А саме: або закрити кримінальне провадження, або звільнити підозрюваних, або передати до суду обвинувальний акт. Оскільки слідство по цій справі було закінчено ще 11 місяців тому, і ми всім про це повідомили належним чином, то готові передати обвинувальний акт до суду. Але не можемо цього зробити, бо адвокати підозрюваних, яких щонайменше шість, досі не ознайомилися зі справою, як того вимагає закон. Там 80 томів. І лише один адвокат частково з ними ознайомився. Тобто, захисники свідомо затягують цей процес», - сказав Баришов.

Він також наголосив, що прокуратура вже двічі зверталася до суду з вимогою зобов’язати адвокатів прискорити процес ознайомлення з матеріалами справи, але наразі результатів немає.

«Отож про закриття справи взагалі не йдеться», - підкреслив старший групи слідчих.

Читайте також: У міськраді Миколаєва проводять обшук

Інформація щодо закриття кримінального провадження була оприлюднена 24 травня адвокатами Титова в миколаївських інтернет-виданнях.

«Жовтневий суд м. Маріуполя сьогодні задовольнив нашу скаргу на бездіяльність прокурора і зобов'язав прийняти рішення про закриття кримінального провадження у гучній справі в рамках якого роздавали годинник і нагороди», - написав один з адвокатів Володимир Тимошин у Facebook.

Його колеги також підтвердили це рішення.

Як повідомляв Укрінформ, в результаті спільної операції ГПУ та СБУ у серпні 2017 року в Миколаєві розпочалося кілька десятків обшуків на підприємствах, організаціях та вдома у низки депутатів міської ради від партії «Опозиційний блок», а також у підприємців Михайла Титова (відомого в Миколаєві кримінального авторитета на прізвисько «Мультик»), Олексія Пеліпаса та інших.

Було затримано 5 осіб, в тому числі й Титова. Ці особи підозрювалися у створенні злочинної організації, яка впродовж 2008 - 2017 років займалася погрозами вбивством, позбавленням волі людей, рекетом, рейдерством, автокрадіжками, привласненням майна та державних коштів

Через декілька днів всіх відправили до міста Маріуполя, Жовтневий районний суд якого і давав санкцію на обшуки та затримання. Відтоді справа розслідується там.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-