Донбас: окупанти не пропустили на ЗНО з української понад 70 школярів

Донбас: окупанти не пропустили на ЗНО з української понад 70 школярів

Укрінформ
На блокпостах Гнутово та Оленівка окупанти не пропустили на підконтрольну українському уряду територію 71 школяра для складання ЗНО з української мови.

Про це у Facebook повідомив заступник голови Донецької військово-цивільної державної адміністрації Ігор Стокоз.

"Станом на зараз: 71 дитина не змогла перетнути лінію розмежування для складання іспиту з української мови", - написав Стокоз.

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на блокпостах Гнутово та Оленівка припинили пропускати дітей, які сьогодні мали складати ЗНО з української мови. Батьки дітей стверджували, що вони бачили на блокпостах терористів списки з особливими помітками, згідно з якими їх дітей не пропустили на підконтрольну Україні територію.

Як уточнила Укрінформу директор фонду "Відкрита політика" Ірина Жданова, абітурієнти з непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, які реєструвалися на основну сесію і не змогли через блокування потрапити до пункту тестування, можуть скласти ЗНО в додаткову сесію, яка відбудеться з 26 червня по 12 липня.

Читайте також: Найбільше абітурієнтів пишуть ЗНО з української на Дніпропетровщині

"Такі випадки можна розцінювати як обставини, які не залежали від волі абітурієнта. Також діти з непідконтрольних територій можуть вступати до українських вишів без ЗНО через освітні центри "Донбас-Україна", які будуть працювати з 3 червня до 27 вересня. Цього року їх буде працювати 40", - сказала Жданова.

Цього року на ЗНО з непідконтрольної частини Донецької області зареєструвалося 834 особи. Перший іспит з математики складали 430 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-