Апеляції на вирок Зайцевій та Дронову розглянуть 14 серпня

Апеляції на вирок Зайцевій та Дронову розглянуть 14 серпня

Укрінформ
Розгляд апеляцій щодо вироку Олені Зайцевій та Геннадію Дронову, фігурантам справи про резонансну ДТП в Харкові, призначено на 14 серпня.

Про це Укрінформу повідомила прес-секретар Харківського апеляційного суду Євгенія Бондаренко.

"Ухвалою Харківського апеляційного суду від 23 травня 2019 року призначено апеляційний розгляд кримінального провадження стосовно Олени Зайцевої та Геннадія Дронова", - зазначила Бондаренко.

За її словами, судове засідання відбудеться 14 серпня 2019 року об 11:00 в приміщенні Харківського апеляційного суду: "Головуючий у справі - суддя Володимир Протасов, судді колегії - Олена Грошева, Вікторія Яковлева".

Як повідомляв Укрінформ, аварія, внаслідок якої загинули шестеро людей: п'ятеро - на місці, а шоста жертва померла пізніше в лікарні, сталася ввечері 18 жовтня 2017 року в Харкові. Автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, врізався в Volkswagen Геннадія Дронова і вилетів на тротуар, збивши людей, які чекали біля переходу.

26 лютого 2019 року вироком Київського райсуду Харкова Зайцеву та Дронова засуджено до 10 років позбавлення волі та 3 років позбавлення права керування автотранспортом за ч.3 ст. 286 Кримінального кодексу України.

1 квітня 2019 року Зайцева та її захисник, а також захисник Дронова подали апеляційні скарги на вирок суду, причому адвокат Зайцевої просить пом'якшити її покарання до 5 років позбавлення волі (умовно) і 2 років позбавлення права на керування автівкою.

13 травня ухвалою судді відкрито провадження за апеляційними скаргами Зайцевої та її захисника. Іншою ухвалою головуючого судді апеляційна скарга захисника Дронова була повернута та було надано строк для усунення її недоліків.

20 травня на прохання захисту Дронова відновлено слідчі дії щодо експертів НДІ судової експертизи імені Бокаріуса (Харків), які не змогли визначити швидкість руху автомобіля Lexus під керуванням Зайцевої. Зокрема, за висновком експертів із Дніпропетровська, швидкість авто Зайцевої, яка виїхала на червоне світло, була 106 км/год. Експерти ж Харківського НДІ імені Бокаріуса вказують швидкість понад 89 км/год.

Читайте також: У Харкові поновлять слідство проти експертів, що визначали швидкість Lexus Зайцевої

За словами адвоката потерпілих Лариси Матвеєвої, раніше Зайцева в суді першої інстанції повністю визнавала свою провину, а тепер перекладає її на Дронова, стверджуючи, що її провина становить лише 30%, а його - від 70% до 100%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-