У Харкові поновлять слідство проти експертів, що визначали швидкість Lexus Зайцевої

У Харкові поновлять слідство проти експертів, що визначали швидкість Lexus Зайцевої

Укрінформ
За наполяганням захисту Геннадія Дронова, фігуранта справи про резонансне смертельне ДТП у центрі Харкова 18 жовтня 2017 року, відновлені слідчі дії проти експертів НДІ судових експертиз імені Бокаріуса (Харків).

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дронова Сергій Перепелиця.

"Ще 10 травня ми подали до Ленінського райсуду Харкова апеляційну скаргу на постанову слідчого Холодногірського відділу ГУ Нацполіції України в Харківській області про закриття кримінального провадження проти працівників НДІ судових експертиз імені Бокаріуса, які не змогли визначити швидкість руху автомобіля Lexus під керуванням іншої фігурантки справи Олени Зайцевої. 16 травня відбулося судове засідання з приводу оскарження постанови, проте слідчий до суд не прийшов, матеріали кримінального провадження не надав", - зазначив Перепелиця.

Водночас, за його словами, вже 17 травня прокурор Харківської місцевої прокуратури № 1 сам скасував цю постанову.

"На сьогодні матеріали передані до Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області для проведення подальшого розслідування", - додав Перепелиця.

Читайте також: ДТП у Харкові: Зайцева "переводить стрілки" на Дронова і просить умовний термін

За його словами, поки що захисту Дронова про хід розслідування не повідомлено.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у січні адвокат Геннадія Дронова Сергій Перепелиця подав заяву в поліцію про відкриття кримінального провадження стосовно експертів НДІ імені Бокаріуса, які проводили автотехнічні дослідження у справі про ДТП. Тоді ж за рішенням суду було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 384 (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу). Розслідування доручили Холодногірскому відділу поліції.

За результатами експертизи в Дніпропетровську, швидкість автомобіля інший фігурантки справи Олени Зайцевої, яка виїхала на червоне світло, була 106 км/год. Експерти ж Харківського НДІ імені Бокаріуса зазначають, що швидкість її автомобіля була більше 80 км/год. У квітні поліція закрила провадження у зв'язку з тим, що слідство не встановило в діях судових експертів ознак кримінального правопорушення.

26 лютого Київський райсуд Харкова засудив Олену Зайцеву і Геннадія Дронова до 10-ти років позбавлення волі кожного і ще до 3-х років позбавлення права керування автотранспортом.

26 березня адвокат Зайцевої Юлія Плетньова в апеляційній скарзі попросила суд пом'якшити покарання Зайцевій до 5 років позбавлення волі і 2 років позбавлення права на керування автотранспортом, а також звільнити її від основного покарання з випробувальним терміном на розсуд суду.

За словами адвоката потерпілих Лариси Матвєєвої, раніше Зайцева в суді першої інстанції повністю визнала свою провину, "тепер же вона перекладає її на Геннадія Дронова, стверджуючи, що її вина становить лише 30 відсотків від 100. Зайцева також просить зменшити до 30% призначену їй судом частку компенсації сім'ям загиблих і постраждалим, наполягаючи, що решту мусить компенсувати винний на 70% Дронов".

1 квітня кримінальна справа Зайцевої та Дронова надійшла до Харківського апеляційного суду для оскарження вироку.

18 жовтня 2017 року в центрі Харкова авто Lexus під керуванням 20-річної студентки Олени Зайцевої врізалося в автомобіль Volkswagen Tuareg під керуванням підприємця Геннадія Дронова, який виїжджав з провулка, в результаті Lexus відкинуло на пішоходів. На місці загинули 5 людей, ще одна жінка померла в лікарні. Шестеро людей були важко травмовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-