Суд у справі щодо теракту біля Палацу спорту в Харкові перенесли на 29 травня

Суд у справі щодо теракту біля Палацу спорту в Харкові перенесли на 29 травня

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова переніс засідання у справі щодо вибуху біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, в результаті якого загинули четверо та 11 осіб постраждали, через те, що суддя зайнятий в іншій справі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Суддя зайнятий в іншій справі, і засідання суду перенесли. Обвинувачених не доставляли в суд, оскільки про перенесення нам повідомили телефоном", - зазначив Тихоненков.

За його словами, чергове засідання призначено на 29 травня, на 11:30: "Очікується, що суд продовжить обраний раніше для всіх трьох обвинувачених запобіжний захід, оскільки колишній запобіжний захід закінчується 31 травня".

Читайте також: У Кернеса ще раз затвердили підвищення тарифів на проїзд у транспорті

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня Фрунзенський райсуд у справі про вибух біля Палацу спорту взяв до відома, що один з обвинувачених - Володимир Дворніков - відмовився від безкоштовного адвоката й уклав договір з іншим адвокатом. Новий адвокат попросив 30 днів на ознайомлення зі справою, але суд порекомендував йому впоратися до 22 травня у зв'язку з "резонансністю справи".

На суді всім трьом обвинуваченим роздали для ознайомлення копії результатів фотоекспертизи машини, яка стояла у дворі і, за свідченням обвинувачення, має відношення до вибуху.

10 квітня обвинувачені Дворніков і Башликов заявили в суді, що докази - незаконні предмети, вилучені у них під час обшуку - їм підкинули та попросили провести молекулярно-генетичні й дактилоскопічні експертизи за фактом виявлення на предметах їх відбитків пальців.

Обвинувачений Башликов також заявив клопотання про визнання явно неприпустимими доказами всіх матеріалів кримінального провадження (їх 16 томів - ред.). У всіх клопотаннях відмовлено.

Читайте також: Політолог пояснила, навіщо Кернесу і Труханову "Партія мерів"

Нагадаємо: 22 лютого 2015 року в Харкові стався вибух під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні. На місці загинуло двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб.

Через три дні за підозрою в теракті затримано харків'ян: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді та за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-