Політолог пояснила, навіщо Кернесу і Труханову

Політолог пояснила, навіщо Кернесу і Труханову "Партія мерів"

Ексклюзив
Укрінформ
"Партія мерів" як політичний проект мера Харкова Геннадія Кернеса і мера Одеси Геннадія Труханова - не що інше, як спроба показати свою значимість майбутній АП і гарантувати власну безпеку.

Так прокоментувала кореспонденту Укрінформу появу "Партії мерів" Кернеса-Труханова харківський політолог, кандидат політичних наук Юлія Біденко.

"Створення нового політичного об'єднання - "Партії мерів" - для відомих своєю одіозністю мерів Геннадія Кернеса і Геннадія Труханова - спроба показати свою значимість перед майбутньою Адміністрацією Президента і обміняти відносно чисте електоральне поле на гарантії власної безпеки", - зазначила Біденко.

Вона передбачає, що "команди Кернеса, Труханова та інших неоднозначно відомих особистостей можуть скласти в своїх регіонах конкуренцію іншим командам, наприклад, - Зеленського чи Бойка".

За словами Біденко, Кернес уже заявив про те, що, очоливши список "Партії мерів", він не піде в народні депутати, а залишиться мером: "Сам факт - можливість забезпечення регіонального лобі". "З огляду на те, що виборча система може змінитися, саме партії змінять мажоритарників як представників окремих регіонів", - вважає Біденко. Також вона назвала "Партію мерів" - прикладом нової виборчої стратегії.

Читайте також: Мер Ужгорода заявив, що долучається до партії Кернеса - Труханова

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня Геннадій Кернес підтвердив у Facebook створення нової партії для участі у виборах до Верховної Ради: "Ми (ред. - Кернес і Труханов) були і залишимося міськими головами Харкова і Одеси. Наше завдання - не політична кар'єра. Наше завдання - влити нову кров у Верховну Раду, зробити так, щоб туди прийшли люди, які знають проблеми на місцях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-