У Кернеса ще раз затвердили підвищення тарифів на проїзд у транспорті

У Кернеса ще раз затвердили підвищення тарифів на проїзд у транспорті

Укрінформ
Виконком Харківської міськради перезатвердив підвищені тарифи на проїзд у метро - 8 грн замість колишніх 5 грн, і наземному електротранспорті - 6 грн замість колишніх 4 грн.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у виконкомі.

"Члени виконкому одноголосно прийняли рішення про підвищення тарифів на проїзд у метро, тролейбусі і трамваї. Рішення прийнято з урахуванням оскарження в суді попереднього підвищення тарифів", - зазначили у виконкомі.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чи буде введений в дію обіцяний владою динамічний тариф з урахуванням пільг для пасажирів, у виконкомі відповіли: "Такий тариф можливий після проведення спеціальних розрахунків, для яких ще немає затвердженої методики".

Як повідомляв Укрінформ, з 7 лютого в харківському міському електротранспорті за рішенням виконкому Харківської міськради запроваджено підвищений тариф на проїзд: 8 грн замість колишніх 5 грн - у метро, і 6 грн замість колишніх 4 грн - у тролейбусі і трамваї.

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд за позовом активістів припинив рішення виконкому Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у міському електротранспорті. Згідно з рішенням суду, з 20 лютого до розгляду по суті позову громадської організації "Харківський антикорупційний центр" має діяти колишній тариф.

20 лютого відкрито провадження за ч.2 ст.382 КК України (невиконання судового рішення особою, яка займає відповідальне становище).

Вранці того самого дня виконком міськради прийняв рішення про тарифи на проїзд у міському електротранспорті в новій редакції: діє той самий підвищений тариф, але додано абзац про підготовку нової системи оплати проїзду.

Читайте також: До Дня Києва транспорт змінить рух

25 березня Харківська міськрада не підтримала рішення Апеляційного адміністративного суду Харківської області про припинення відповідно до рішення суду першої інстанції підвищених тарифів на проїзд у міськелектротранспорті, мовляв, позови стосуються старої редакції положення про тарифи.

3 квітня правління громадської організації "Харківський антикорупційний центр" оголосило, що комунальні транспортні підприємства міста за санкцією міськради не виконують рішення окружного суду про припинення підвищення тарифів на проїзд у міському електротранспорті: "Перевізники не хочуть відмовлятися від щоденного прибутку в 3 млн грн".

У грудні 2018 року Харківський міський голова Геннадій Кернес на зустрічі з журналістами сказав, що діючі тарифи на проїзд у міському електротранспорті не відповідають затратам комунальних підприємств і будуть підвищені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-