У Чернігові вшанували Тараса Шевченка з нагоди річниці його перепоховання

У Чернігові вшанували Тараса Шевченка з нагоди річниці його перепоховання

Фото
Укрінформ
У Чернігові представники влади і громадськості вшанували пам’ять видатного українського поета Тараса Шевченка з нагоди 158-ї річниці його перепоховання.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

"Під час меморіального заходу лунали пісні на слова Тараса Шевченка у виконанні Академічного українського народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Крім того, всі охочі мали змогу прочитати поетичні твори Кобзаря та власні патріотичні вірші", - йдеться у повідомленні.

У Чернігові вшанували Великого Кобзаря/Фото: oda.cg.gov.ua

Вшановуючи пам’ять генія українського народу, учасники заходу також поклали квіти до його пам’ятника на стародавньому Валу.

В ОДА нагадали, що життя і творчість Шевченка були тісно пов’язані з Чернігівщиною. Саме тут він створив чимало своїх безсмертних поезій, малюнків та картин. Мальовничий Поліський край знайшов своє відображення у поетичних творах та повістях поета, великому листуванні та щоденнику, відомому під назвою "Журнал".

Читайте також: “В сім’ї вольній, новій": у Києві пройде Шевченківське свято

Останній шлях Кобзаря з Петербурга до Канева теж проліг через чернігівську землю.

Як відомо, сьогодні, 22 травня, минає 158 років з дня перепоховання праху видатного українського митця Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-