Державний архів Луганської області реалізує проект

Державний архів Луганської області реалізує проект "Пам’ятайте героїв АТО"

Укрінформ
Для вшанування подвигу живих і полеглих учасників ООС (АТО), поповнення бази історії України періоду незалежності Держархівом Луганської області запроваджено проект "Пам’ятайте героїв АТО".

Про це сьогодні йшлося на засіданні колегії даної установи, повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

"Під час засідання колегії повідомлено, що на сьогодні 11 архівними установами створено вісім фондів особового походження та три колекції документів. Всі зібрані документи стануть джерельною базою для науковців, краєзнавців, студентів щодо дослідження історії України початку ХХІ століття, а також будуть залучатися до виставкових, науково-дослідницьких та видавничих проектів", - повідомляє прес-служба ОДА.

В рамках проекту проводяться заходи зі збирання усної історії та створення колекції документів особового походження учасників подій, які відбуваються на Сході України.

Читайте також: На Книжковому Арсеналі запрацював "ветеранський намет"

Також на колегії було розглянуто підсумки проведення комплексних перевірок діяльності служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів структурних підрозділів облдержадміністрації та комунальних установ області. Керівникам установ та організацій було вказано на необхідність виділення приміщень під архіви та обладнання їх до кінця року відповідно до вимог чинного законодавства.

Як відомо, на підконтрольну Україні територію Луганської області з обласного центру та інших окупованих міст перемістилась ціла низка підприємств, установ тощо, і практично у всіх після переїзду виникли проблеми із пошуком приміщень для виконання своїх функцій, у тому числі – архівування документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-